De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

08 januari 2012

De hoofddoek a la Hollandaise van koningin Beatrix

Een ieder die wel eens in een moslimland is geweest weet dat bepaalde moskeeën van bezoekers verwachten dat zij zich aan een bepaalde dresscode onderwerpen. Dit zie je in Nederland ook bij bepaalde kerken en synagoges. Of op bepaalde grote feesten en partijen. De bezoeker die zich er niet aan wenst te onderwerpen kan er voor kiezen om buiten te blijven.

Deze week bezoekt koningin Beatrix met W-A en Maxima de Verenigde Arabische Emiraten. Bij een bezoek aan een grote moskee daar had de koningin zich aan de kledingvoorschriften van haar gastheren aangepast. Niet zoals koningin Elisabeth jaren geleden door even een sjaaltje om te knopen en er zo als een wat heksige oud vrouwtje uit te zien maar door een invulling te geven aan de kledingeisen zonder aan haar eigen specifieke uitstraling af te doen en zonder haar gebruikelijke hoed of pofmouwen thuis te laten. Het resultaat was een charmante en koninklijke hoed met sjaal die vooral deed denken aan oude Russische plaatjes. In ieder geval vond ik het mooier als de ingezwachtselde look die sommige dames dragen maar dat is persoonlijke smaak.

Wilders was het er natuurlijk niet mee eens en gaat belastinggeld verspillen door er kamervragen over te stellen terwijl hij in zijn kibboetstijd toch ook wel de nodige Joodse dames met een hoofddoek tegen zal zijn gekomen. Maar ja even Twitteren en je achterban van Sjon en Anita is ook weer blij.

Maxima had echter niet de clou van het geheel door. Een lange jas van doorkijkstof met een kort rokje en paalhakken er onder was denk ik niet echt de bedoeling.Foto's: http://www.telegraaf.nl/binnenland/11259957/__Staatsbezoek_start_in_moskee__.html

Overigens mijn oma of mijn moeder zouden de lange broek van even later op de dag een stuk harder hebben afgekeurd. Zij vinden/ vonden dat een broek met een bloesje niet echt represenatief was maar een echte dame bij officiële gelegenheden een pakje of jurk hoorde te dragen.Dus ieder heeft zijn eigen bedenkingen over etiquette.Law Blogs
Law blog Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator