De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

18 januari 2012

'COA-directeur Albayrak krijgt fikse vergoeding bij ontslag'

Als het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) directeur Nurten Albayrak ontslaat, krijgt zij een ontslagvergoeding van achttien maandsalarissen mee. Dit betekent dat een ontslag meer dan vier ton zal kosten.

Het gerechtshof bepaalde onlangs dat de non-actiefstelling van Albayrak moet worden opgeheven en dat zij per 1 maart weer aan het werk mag. De directeur, die het COA sinds zeven jaar leidt, wil dat ook.

Afwachten
Verantwoordelijk minister Gerd Leers (CDA, Asiel en Immigratie) wil dat het onderzoek naar haar functioneren eerst wordt afgerond. Dit is naar verwachting eind maart of begin april het geval. Ook de ondernemingsraad wil nog niet dat Albayrak terugkomt.

Vanwege de in het contract opgenomen ‘afkoopsom’ zou het ministerie van Binnenlandse Zaken, waaronder het COA valt, opzien tegen ontslag van de bestuurder. Er zou worden gezocht naar een oplossing die voor alle partijen aanvaardbaar is. Mogelijk krijgt Albayrak een baan bij een andere overheidsinstelling.

Salaris
Albayrak werd op non-actief gesteld omdat zij onjuiste informatie over haar salaris zou hebben gegeven. De COA-directeur verdient meer dan de Balkenende-norm. Volgens de bestuurder berust dit allemaal op een misverstand. Het gerechtshof was het met haar eens dat de non-actiefstelling niet goed was onderbouwd.

Daarnaast wordt binnen het COA onderzoek gedaan naar de vermeende angstcultuur onder Albayrak, waarover enkele medewerkers klaagden. Dit onderzoek is nog niet afgerond.

Bron: http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/328011/COAdirecteur-Albayrak-krijgt-fikse-vergoeding-bij-ontslag.htm?cmpid=NLC|Elsevier%20Dagelijkse%20Nieuwsbrief|18-jan-2012|COA-directeur%20Albayrak%20krijgt%20fikse%20vergoeding%20bij%20ontslagLaw Blogs
Law blog Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator