De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

26 januari 2012

Een dichtbundel van de asielzoekers

Een tiental asielzoekers uit het opvangcentrum van Helchteren heeft vanavond hun dichtbundel 'aZIELzoekers' voorgesteld. Daarin geven ze uiting aan de gevoelens en verlangens die gepaard gaan met een leven als asielzoeker. De poëzieclub is een vorm van ontspanning die door het Rode Kruis-Vlaanderen wordt aangeboden in het tijdelijke noodopvangcentrum in Helchteren. De asielzoekers kunnen er schrijven over hun pijn, hun angsten en hun moeilijke reis, maar ook over hun toekomstdromen.
Een aantal van de gedichten werd intussen vertaald en verzameld in de dichtbundel. De dichters willen hun lezers inzicht verschaffen in de situatie van de asielzoekers. Het thema is de vaak ruwe en rauwe realiteit van een vlucht en een zoektocht naar een veilige thuishaven, maar ook de hoop komt uitgebreid aan bod.
"Ik onthou vooral een gedicht waarin een Pakistaanse asielzoeker vertelt over zijn lange reis in allerlei containers, en over kameraadschap in een desolaat hooggebergte", zegt schrijver David Van Reybroeck, die het voorwoord verzorgde. "Het lijkt niet van deze tijd, maar dat is het wel."
De tien dichters in de bundel komen uit Pakistan, Afghanistan, Servië en Kameroen. Ze schreven in het Engels, maar ook de Nederlandse vertalingen zijn in het boekje opgenomen. Het kost 5 euro en wordt te koop aangeboden in het Noodopvangcentrum van Houthalen-Helchteren en op de website www.azielzoekers.be.
http://www.internetgazet.be/default.aspx?gemeente=houthalen-helchteren&p=31983
Law Blogs
Law blog Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator