De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

19 januari 2012

'Nederland vraagt te veel geld voor verblijfsvergunning'

De Nederlandse overheid vraagt 'hoge en onbillijke' bedragen voor verblijfsvergunningen aan personen uit niet-EU-landen. Dat concludeert de advocaat-generaal Yves Bot van het Europees Hof van Justitie donderdag.

De advocaat-generaal verdenkt Nederland er onder meer van met de hoge bedragen te willen voorkomen dat niet EU-inwoners de rechten krijgen die bij de vergunning horen.

Discriminerend
De conclusie van Bot is een niet-bindend advies aan het Hof, wiens uitspraak over een paar maanden wordt verwacht. De zaak werd aanhangig gemaakt door de Europese Commissie, die van mening is dat Nederland te hoge zogeheten leges vraagt.

Nederland heeft volgens Europese regelgeving ruimte om zelf te bepalen hoeveel geld het vraagt voor de afgifte van documenten.

Advocaat-generaal Bot vindt echter dat het bedrag niet zo hoog mag zijn dat het personen die niet voldoende financiële middelen hebben, kan afschrikken. Dit zou discriminerend zijn. Ook heeft Bot er bezwaar tegen dat Nederland minder geld vraagt voor vergunningen voor EU-inwoners, dan voor personen die van buiten de Europese Unie komen.

Bron: http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Europese-Unie/328138/Nederland-vraagt-te-veel-geld-voor-verblijfsvergunning.htm

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Waar kan ik deze conclusie vinden?

Anoniem zei

http://curia.europa.eu/juris/document/document.jsf?text=&docid=118142&pageIndex=0&doclang=nl&mode=lst&dir=&occ=first&part=1&cid=76286

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator