De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

08 januari 2012

Uitzettingskosten illegalen op conto werkgeversDoor: Lianne Bouman | redactie HRpraktijk | 05 januari 2012
Uitzettingskosten illegalen op conto werkgevers
Minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heft het vingertje naar werkgevers, die illegale werknemers van buiten de EU in dienst hebben. Hij waarschuwt dat zij er in de toekomst rekening mee moeten houden dat de uitzettingskosten van de illegale werknemer op hun conto kunnen komen en dat ook een forse boete kan worden opgelegd.
Kamp wijst er ook op dat werkgevers voortaan twee dagen van tevoren moeten melden als zij een werknemer van buiten de EU aannemen zonder tewerkstellingsvergunning, die tijdelijk diensten verricht in Nederland (notificatieverplichting). Er geldt voor beide maatregelen wel een uitzondering, namelijk voor werkgevers, die niet kunnen weten dat hun werknemer illegaal in Nederland verblijft.

WAV

De bewindsman moet de Wet arbeid vreemdelingen (WAV) op een aantal punten aanpassen om te kunnen voldoen aan de Europese richtlijn nr. 2009/52/EG, waarin sancties en maatregelen staan voor werkgevers, die niet-EU-onderdanen illegaal voor zich laten werken.

Notificatieverplichting

De notificatieverplichting houdt in dat werkgevers uiterlijk twee dagen van tevoren aan UWV WERKbedrijf moeten melden dat zij een werknemer aannemen die tijdelijk diensten verricht en die niet uit de EU komt. Deze notificatieverplichting geldt niet voor kennismigranten en werknemers voor wie al een tewerkstellingsvergunning is aangevraagd.

Volgens de minister zorgt een en ander niet voor meer administratieve lasten, omdat de extra melding via de bestaande procedures kan verlopen.

Bron: http://www.hrpraktijk.nl/nieuws/nieuws/uitzettingskosten-illegalen-op-conto-werkgevers.743797.lynkx


Law Blogs
Law blog Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator