De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

15 maart 2014

Ophef in Britse krant omdat je blijkbaar voor 180.000 euro Bulgaar kunt worden

EU citizenship for sale to non-Europeans in Bulgaria for as little as £150,000

 Non-Europeans can buy European Union citizenship entitling them to live and work in Britain for as little as £150,000 under a scheme operating in Bulgaria, an investigation by The Telegraph has disclosed.
Undercover reporters posing as representatives of an Indian businessman were told that a Bulgarian passport could be legally obtained without the need to live or work in Bulgaria. So long as applicants can deposit sufficient funds, they need only visit the east European country for two days to obtain all the rights of EU citizens.Ze noemen dan het voordeel dat je goedkoper in de UK kunt komen studeren. Ik denk niet dat iemand 150.000 pond betaalt om per jaar 10.000 minder college geld te hoeven betalen en de arme Nigeriaan of Sierra Leoner kan het ook niet betalen.

Wij Nederlanders kennen zo een verblijfsvergunning maar daarbij het je niet de voordelen van een EU nationaliteit en moet je wel iets in Nederland doen terwijl blijkbaar er nauwelijks een eis is voor de "Bulgaren".

Het is dus maar de vraag of dit wel de bedoeling is. Kamervragen?
In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator