De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

11 maart 2014

Discussie strafbaarstelling illegaliteit (Advocaat, D66, PVV,VVD en Groen Links) in het nieuws

 Zo maak je het rotleven van illegalen nog erger


 

© anp. Een illegaal is niet beter of slechter dan de mensen die deze krant lezen.
opinie FRANS-WILLEM VERBAAS   Het strafbaar stellen van illegaal verblijf is niet alleen onnodig, maar bovenal inhumaan en onrechtvaardig. Arie Slob heeft dus groot gelijk, vindt advocaat Frans-Willem Verbaas.
  •  De strafbaarstelling van illegaal verblijf bestaat al
Opnieuw verdeelt de strafbaarstelling van illegaliteit de politiek. ChristenUnie-leider Arie Slob dreigt de samenwerking met het kabinet te staken als de strafbaarstelling van illegaal verblijf niet van tafel gaat. En terecht, maar eerst moet er een misverstand uit de wereld worden geholpen.
 Lees verder in Trouw hier:  http://www.trouw.nl/tr/nl/4500/Politiek/article/detail/3610359/2014/03/10/Zo-maak-je-het-rotleven-van-illegalen-nog-erger.dhtml


 D66: 'Strafbaarstelling of niet, burgemeester gaat over lot illegalen'


Áls de strafbaarheid van illegaliteit toch wordt ingevoerd, blijft het de verantwoordelijkheid van burgemeesters dat er geen illegale ingezetenen onder de brug hoeven te slapen. Dat zegt D66-leider Alexander Pechtold tegen BNR Campagne. "Maar die wet komt toch nooit."

Bron:  http://www.bnr.nl/radio/bnr-campagne/135868-1403/strafbaarstelling-of-niet-burgemeester-gaat-over-lot-illegalen

 

Illegaal toch niet per se strafbaar voor VVD

Nederland • 11-03-2014 @ 09:56 •   dm Harry
print 
Met de VVD valt te praten over de strafbaarstelling van illegaliteit, maar daar moet wel wat tegenover staan. "Als de PvdA het asielbeleid wil aanpassen, dan valt er over te praten, maar dat is niet gratis. Wij doen niet aan cadeautjes", zegt VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra in een interview met nu.nl
Coalitiepartijen PvdA en VVD hebben in het regeerakkoord afgesproken dat illegaliteit strafbaar wordt, iets wat in de achterban van de PvdA op veel verzet stuit. De sociaaldemocraten gingen met tegenzin akkoord met deze maatregel, die volgens velen overigens vooral symbolisch is.
De PVV is geschrokken van de uitspraak van Zijlstra. PVV-leider Geert Wilders zou het 'bijzonder laf' vinden als de VVD deze 'belangrijke' maatregel intrekt of verder verzwakt, stelt hij in een schriftelijke reactie. PVV-Kamerlid Sietse Fritsma wil de kwestie dinsdagmiddag aankaarten bij Teeven tijdens het wekelijkse vragenuurtje in de Tweede Kamer.
"Het laten varen van de strafbaarstelling van illegaliteit is volkomen onverantwoord nu de terugkeer van illegalen naar de landen van herkomst onder staatssecretaris Teeven al met tientallen procenten is afgenomen, het hem ook niet lukt om gemeentelijke opvang van illegalen aan te pakken en hij bovendien de vreemdelingendetentie beperkt", staat in de verklaring. "Ik wil de toezegging dat het kabinet de problemen niet nog erger maakt door de strafbaarstelling illegaliteit te laten varen."
Christenunie-Kamerlid Joël Voordewind laat via Twitter weten een 'opening' te zien in de opmerkingen van Zijlstra.
In januari bleek al dat staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) met vertraging kampt rondom het wetsvoorstel hierover. Een onderzoek van de Europese Commissie is later klaar dan gepland, en daar wil Teeven op wachten. De staatssecretaris had de Tweede Kamer eerder toegezegd dat hij bij de uitwerking van zijn plannen kijkt naar de handhaafbaarheid in de praktijk, ook in andere landen.
De kwestie werd onlangs op scherp gezet door de ChristenUnie. Fractievoorzitter Arie Slob zei twee weken geleden toekomstige steun aan het kabinet in te trekken als het plan om illegaliteit strafbaar te stellen niet van tafel wordt gehaald. "Als men doorzet dan zal dat schade opleveren aan onze relatie met het kabinet. Dat betekent dat ik geen afspraken meer kan maken zoals we dat tot nu toe hebben gedaan." De ChristenUnie gaat in ieder geval tegenstemmen.
Slob hekelde Teevens uitspraak dat het 'zoet' van de strafbaarstelling van illegaliteit volgt op het 'zuur' van het kinderpardon. De fractievoorzitter vond dat een stap te ver gaan. De ChristenUnie is belangrijk voor het kabinet omdat de partij met D66 en SGP steun biedt in de Eerste Kamer, waar de coalitiepartijen geen meerderheid heeft.

Bron: http://frontpage.fok.nl/nieuws/642601/1/1/100/illegaal-toch-niet-per-se-strafbaar-voor-vvd.html

 

Van Ojik: 'Geen koehandel met strafbaarstelling illegaliteit'


Als VVD-leider Halbe Zijlstra bereid is om te praten over de strafbaarstelling van illegaliteit, moet hij het nú van tafel vegen en niet allemaal mensen laten werken aan die wet. Dat zegt GroenLinks-voorman Bram van Ojik tegen BNR. "Bedrijf er geen politieke koehandel mee en hak die knoop door."

Bron: http://www.bnr.nl/nieuws/politiek/147085-1403/van-ojik-geen-koehandel-met-strafbaarstelling-illegaliteit

In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator