De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

19 maart 2014

Film: The 727 Days Without Karamo (Movies that matter festival)

 Anja Salomonowitz
727 days without karamo the
Vrolijk gestileerde mozaïek over binationale liefdeskoppels in Oostenrijk. Door de strenge immigratiewetten zijn partners gedwongen gescheiden van elkaar te leven. Anderen hebben zwaar te leiden van de bureaucratische rompslomp of werken zich kapot om hun buitenlandse partner te kunnen behouden.
Een Oostenrijkse vrouw leeft gedwongen al bijna twee jaar alleen met haar twee kinderen sinds haar echtgenoot van de ene op de andere dag werd gedeporteerd naar Afrika. Via de telefoon probeert een man zijn Chinese vrouw een hart onder de riem te steken, door haar te verzekeren dat ze vast terug zal mogen komen naar Wenen. Anderen vertellen over het lange wachten op een verblijfsvergunning, de onophoudelijke stroom te overleggen documenten, de verplichte Duitse les en onverwachte huisbezoeken van de immigratiedienst.
Speels gefilmd met veel gele elementen toont de documentaire het navrante verhaal van eenentwintig koppels die de liefde van hun leven vonden buiten de landsgrenzen. Voor hen is de liefde echter niet grenzeloos en leven velen van hen gescheiden van elkaar of worden dagelijks geconfronteerd met de complexe, door de staat gereguleerde, bureaucratische waanzin. Uiteindelijk lijkt het erop neer te komen dat wanneer je genoeg geld verdient, je buitenlandse partner mag blijven. 
Oostenrijk 2013, 80 min.
Documentaire, Video, Kleur
Gesproken taal: Duits, Engels, Spaans, Mongools
Ondertiteling: Engels
Officiële website: http://www.727days.com
Productie:
Amour Fou Vienna
vienna@amourfoufilm.com
+43 199499110
www.amourfoufilm.com


 Voor de plaatsen waar die draait kijk hier: http://www.moviesthatmatter.nl/festival/programma/film/1504


In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator