De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

26 maart 2014

Frans Bromet maakt documentaire serie over grondrechten

Filmer Frans Bromet werkt aan een serie korte documentaires over de betekenis van de Grondwet voor het alledaagse leven van Nederlanders. In opdracht van de Raad voor de rechtspraak brengt hij tien rechtszaken in beeld waarin grondrechten in het geding zijn geweest. Aanleiding voor de serie is het 200-jarig bestaan van de Nederlandse Grondwet.

Preview

Een preview van de serie ‘Mijn recht, jouw recht’ is nu al te zien via het eigen Youtube-kanaal van de Raad voor de rechtspraak. De eerste aflevering van de serie verschijnt daar op de verjaardag van de Grondwet, zaterdag 29 maart. Daarin staat de zaak van de Haagse weigerambtenaar Wim Pijl centraal, die op grond van zijn levensovertuiging weigerde homoseksuele partners te trouwen. De vrijheid van godsdienst en het discriminatieverbod, die allebei in de Grondwet zijn vastgelegd,  kwamen daarbij met elkaar in botsing.
 
 Frans Bromet [Foto Hollandse Hoogte]

Grondwet Festival

De serie beleeft zijn première op het Grondwet Festival op 29 maart in het gebouw van de Raad voor de rechtspraak, Kneuterdijk 1 in Den Haag. Iedereen is daar van 10 tot 16 uur welkom. Frans Bromet, die naam maakte met documentaire series als Buren, De Nalatenschap en De Verbouwing, zal om 12 uur de eerste korte Grondwetdocumentaire presenteren. Vervolgens verschijnt elke drie weken een nieuwe aflevering van de serie, tot september. Vaak staat daarin de spanning tussen verschillende grondrechten centraal, die aan de hand van concrete rechtszaken wordt belicht.

Belangrijkste wet

De première past binnen een veel breder programma rond de belangrijkste wet van Nederland. De Grondwet bevat basisregels die samen leven mogelijk maken. Denk bijvoorbeeld aan grondrechten als de vrijheid van meningsuiting, vrijheid van vergadering en betoging en het verbod op discriminatie.
Still uit de documentaire

Dit artikel staat origineel hier op rechtspraak.nl: http://www.rechtspraak.nl/Actualiteiten/Nieuws/Pages/Frans-Bromet-maakt-documentaire-serie-over-grondrechten.aspx


In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator