De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

11 maart 2014

De Participatiesamenleving zijn WIJ (oftewel de open deur voor het allochtone kind)

En dat is meer dan werken en je eigen broek ophouden. Het is ook klaarstaan voor dat allochtone kind in je omgeving. Gisteren heb ik een meisje ingeschreven bij het Gymnasium. Hyperventilerend bij mij op de stoep van de zenuwen. Vroeger bij de kinderboerderij dachten ze altijd dat we moeder en dochter waren want wij hebben beiden lichtbruine krullen en een witte huid. Zij echter is in Irak geboren. Doet het super op school en kreeg VWO advies maar zegt tegen haar moeder "Zal ik maar net als mijn zus naar de HAVO want jij kan mij niet helpen op die moeilijke school". Mams spreek namelijk na ruim 5 jaar hier nog steeds baby Nederlands en papa is overleden. Vervolgens word ik om 8 uur 's-morgens uit mijn bed gebeld of ik weet welke school hier de beste is (geen kinderen, al ongeveer 30 jaar zelf van school af en om 8 uur 'sochtends nog bijzonder slaperig). Ik heb haar beloofd dat ik zal helpen met woordjes overhoren net als mijn moeder deed mocht het nodig zijn en ze mee mag doen met het schooltje spelen wat mijn Turkse buurjochie en ik altijd doen en dat we samen naar de school zullen gaan voor een concert zodat ze stiekem al een beetje kan kijken. Allebei hebben een goed thuis maar we doen er als autochtone Hollanders goed aan om aan onze allochtone buurtkinderen en hun ouders het signaal af te geven dat de deur altijd open staat voor een beetje hulp.

En het "salaris" voor dat soort dingen is onbetaalbaar. Moeders die lekker voor je koken en kleintjes en grotere kids die je een enorme knuffel geven.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator