De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

11 maart 2014

Eerste Turkse migrant overleden

Necati Genç (rechts), de eerste Turkse migrant in Nederland
Necati Genç (rechts), de eerste Turkse migrant in Nederland Ekin
 
De eerste Turkse migrant in Nederland, Necati Genç, is op 82-jarige leeftijd overleden. Dat meldt het Turkse tijdschrift Ekin.
Genç kwam in 1958 als gastarbeider naar Nederland. Vanaf de jaren 60 kwamen er meer Turken. Genç werkte een groot deel van zijn leven als tolk.

Nooit ingeburgerd

De Turkse migrant was kritisch over Nederland. In een interview met de Volkskrant in 2004 stelde Genç dat de honderdduizenden Turken die nu in Nederland wonen het nog altijd niet goed hebben.
Ook stelde de migrant dat hij nooit is ingeburgerd of geïntegreerd. Hij voelde zich naar eigen zeggen alleen een Turk; Nederland zou nooit van hem hebben willen houden.
Morgen is er een herdenkingsdienst voor Genç in een moskee in Rotterdam, de stad waar hij sinds 1960 woonde.

Kijk hier bij de NOS voor het originele artikel: http://nos.nl/artikel/621519-eerste-turkse-migrant-overleden.html

 Dat interview met meneer was 10 jaar geleden. In die tijd heerste er een negatieve sfeer richting immigranten als reactie op het politiek correcte van er voor. Ik meen dat die sfeer inmiddels weer is afgenomen. En meneer geeft aan dat hij zich zorgen maakt om de Turken die aan de zelfkant zijn geraakt van de maatschappij. Is dat inmiddels niet ook heel anders. Ik vraag me af hoe hij nu 10 jaar later zich heeft gevoeld. Immers hij is nooit geremigreerd.
In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator