De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

17 maart 2014

Cursussen op het gebied van (EU) vreemdelingenrecht en mensenrechten bij de SDU dit voorjaar (o.a. mensenhandel)


Geachte mevrouw Raspe ,
Bent u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Europees recht? Met het volgen van onderstaande cursussen weet u zeker dat uw kennis weer actueel is. Bovendien kunt u dit voorjaar ook nog een bijzonder symposium op het gebied van EHRM bijwonen.
Investeer in uw kennis en schrijf u in! Wij verwelkomen u graag op één van deze dagen.
Met vriendelijke groet,
mr. Elise van Soest
Congresmanager
 
 


De Kennismigrantenregeling: grensoverschrijdende arbeid - GAAT ZEKER DOOR
Mogelijkheden en beperkingen buitenlandse werknemers in Nederland
Op een interactieve manier belicht de spreker alle voor uw praktijk belangrijke onderwerpen zoals de verplichtingen voor de werkgever, de beperkingen die gesteld worden aan een internationale werknemer en wijze waarop in Nederland grensoverschrijdende arbeid is begrensd en toegestaan.
Datum: vrijdag 11 april 2014
Locatie: Van der Valk Hotel Breukelen
PO-punten: 4 NOvA


EHRM: heden en toekomst (symposium) - GAAT ZEKER DOOR
Heden en toekomst van de EHRM-rechtspraak
Onder voorzitterschap van prof. mr. Wilhelmina Thomassen, voormalig rechter in het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, worden tijdens dit symposium de recente ontwikkelingen binnen de rechtspraak van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens te Straatsburg besproken. Dit gebeurt aan de hand van algemene leerstukken en materiële grondrechten en de rechtspraak over de procedure in Straatsburg. Tevens wordt er vooruitgeblikt op de toekomst en worden de laatste ontwikkelingen van het EHRM besproken,
Tijdens het symposium op 23 april 2014 wordt ook het tweedelige Sdu Commentaar EVRM uitgereikt aan Jos Silvis. Als deelnemer heeft u de mogelijkheid om deze middag het Sdu Commentaar EVRM met 25% korting aan te schaffen!
Datum: woensdag 23 april 2014
Locatie:
Dudok Den Haag
PO-punten: 2 NOvA

 
 


Mensenhandel in de praktijk - GAAT ZEKER DOOR
Met tips en trics en bespreking van (non-)verweren
Naast het toenemend aantal vervolgingen voor ‘seksuele uitbuiting’ wordt ook ‘overige uitbuiting’ vaker door het openbaar ministerie ten laste gelegd. De dossiers zijn omvangrijk en op welke wijze moet  een dergelijk dossier eigenlijk bestudeerd worden? Tijdens deze cursus bespreken een advocaat en een advocaat-generaal de wetsystematiek van artikel 273f van het Wetboek van Strafrecht.
Datum: donderdag 8 mei
Locatie: Van der Valk Hotel Breukelen
PO-punten: 4 NOvA

 
 


Vrij verkeer van Unieburgers*
EU-migratierecht, maar ook met aanverwante rechtsgebieden zoals sociale zekerheid en strafrecht
Tijdens deze cursus wordt de basis van het migratierecht besproken aan de hand van de belangrijkste verdragen en regelingen en rechtspraak van het Hof van Justitie EU en nationaal.

Datum: donderdag 22 mei 2014
Locatie: Van der Valk Hotel Breukelen
PO-punten: 5 NOvA

 
 


Uit- en overleveringsrecht, de WOTS en de WETS
(E)Migratie van gedetineerden
In deze cursus gaat het om uit- en overleveren van gedetineerden. Er wordt o.a. aandacht besteed aan de Wet wederzijdse erkenning en tenuitvoerlegging vrijheidsbenemende en voorwaardelijke sancties (WETS) en de Wet Overdracht Tenuitvoerlegging Strafvonnissen (WOTS) , waarbij de in een buitenland opgelegde onvoorwaardelijke gevangenis in Nederland uitgezeten kan worden.
Datum: vrijdag 27 juni
Locatie: Van der Valk Hotel Breukelen
PO-punten: 5 VSO/PO NOvA

 Zie ook hier: http://veritate.tripolis.com/public/preview?JzI7UOnqaCAB5vi7Ib1PcRQQWRjg2RCgKBm7OtnYxFodVVyHtf2w_ojBqhfON43BIn verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator