De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

14 maart 2011

Lichter middel bij Vreemdelingenbewaring en de zaak Jusic (uitspraak)

LJN: BP7026, Rechtbank 's-Gravenhage , zittingsplaats Zwolle , 11/6052

Datum uitspraak: 07-03-2011
Datum publicatie: 08-03-2011
Rechtsgebied: Vreemdelingen
Soort procedure: Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie: Terugkeerrichtlijn, lichter middel, minder dwingende maatregel, Jusic, EHRM Verweerder heeft ter zitting gesteld dat is bezien of een minder dwingende maatregel kon worden toegepast maar dat het gevaar dat eiser zich daar niet aan zal houden, te groo...Terugkeerrichtlijn, lichter middel, minder dwingende maatregel, Jusic, EHRM Verweerder heeft ter zitting gesteld dat is bezien of een minder dwingende maatregel kon worden toegepast maar dat het gevaar dat eiser zich daar niet aan zal houden, te groot is bevonden. Verweerder verwijst daartoe naar de inhoud van de diverse vertrekgesprekken waarin eiser meermaals te kennen heeft gegeven niet terug te willen keren naar zijn land van herkomst. Verweerder heeft evenwel niet nader geduid in welk opzicht de onder 1, 2 en 3 genoemde gronden de conclusie rechtvaardigen dat eiser de voorbereiding van de terugkeer of de verwijderingsprocedure zal ontwijken of belemmeren. (…) In eisers bij herhaling gedane mededeling dat hij niet wenst mee te werken aan zijn terugkeer, heeft verweerder geen aanleiding mogen zien om te oordelen dat hij de uitzetting zal ontwijken of belemmeren. In aanmerking nemend dat eisers identiteit bij verweerder bekend is, hij zich immer heeft gehouden aan de meldplicht, samen met zijn echtgenote de zorg heeft over minderjarige kinderen, waarvan er één gehandicapt is, ziet de rechtbank dan ook aanleiding om te oordelen dat er geen aanwijzingen zijn dat eiser de voorbereiding van de terugkeer of de verwijderingsprocedure zal ontwijken of belemmeren. De rechtbank verwijst in dit verband naar de uitspraak van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens van 2 december 2010 in de zaak Jusic tegen Zwitserland (nr. 4691/06, LJN: BP4935).

Inhoudsindicatie: Terugkeerrichtlijn, lichter middel, minder dwingende maatregel, Jusic, EHRM Verweerder heeft ter zitting gesteld dat is bezien of een minder dwingende maatregel kon worden toegepast maar dat het gevaar dat eiser zich daar niet aan zal houden, te groot is bevonden. Verweerder verwijst daartoe naar de inhoud van de diverse vertrekgesprekken waarin eiser meermaals te kennen heeft gegeven niet terug te willen keren naar zijn land van herkomst. Verweerder heeft evenwel niet nader geduid in welk opzicht de onder 1, 2 en 3 genoemde gronden de conclusie rechtvaardigen dat eiser de voorbereiding van de terugkeer of de verwijderingsprocedure zal ontwijken of belemmeren. (…) In eisers bij herhaling gedane mededeling dat hij niet wenst mee te werken aan zijn terugkeer, heeft verweerder geen aanleiding mogen zien om te oordelen dat hij de uitzetting zal ontwijken of belemmeren. In aanmerking nemend dat eisers identiteit bij verweerder bekend is, hij zich immer heeft gehouden aan de meldplicht, samen met zijn echtgenote de zorg heeft over minderjarige kinderen, waarvan er één gehandicapt is, ziet de rechtbank dan ook aanleiding om te oordelen dat er geen aanwijzingen zijn dat eiser de voorbereiding van de terugkeer of de verwijderingsprocedure zal ontwijken of belemmeren. De rechtbank verwijst in dit verband naar de uitspraak van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens van 2 december 2010 in de zaak Jusic tegen Zwitserland (nr. 4691/06, LJN: BP4935).

bron: rechtspraak.nl

Law Blogs
Law blog

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator