De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

14 maart 2011

Burgemeester in oorlogstijd - interview met minister Leers in Vrij Nederland

Tot voor kort was hij fel tegenstander van het harde asielbeleid, nu voert hij het zelf uit. Hoe rijmt hij dat met zijn idealen? Lees hier het volledige artikel over de nieuwe principes van Gerd Leers.

Op een bitterkoude middag in de kerstvakantie van 2010 gaat bij Gerd Leers thuis in Maastricht de deurbel. De minister van Immigratie en Asiel doet open en treft op zijn besneeuwde stoep een medewerker van een lokale vluchtelingenorganisatie. Hij laat de man binnen. Die drukt hem in zijn woonkamer een brief in de hand, waarin aandacht wordt gevraagd voor het lot van een uitgeprocedeerd asielzoekersgezin. Het gezin is al tien jaar in Nederland, maar viel niet onder het generaal pardon omdat het tussentijds ook in België asiel had aangevraagd. En dus moet de familie volgens de IND het land uit.

Leers kent de brief. Hij heeft hem twee jaar eerder zélf geschreven.

Lees verder (interessant artikel): http://www.vn.nl/Archief/Politiek/Artikel-Politiek/Burgemeester-in-oorlogstijd.htm


Law Blogs
Law blog

1 opmerking:

Azat Malik Art Studio zei

Oh,oh, het is niet zo moeilijk om te voorspellen dat deze keer deze minister maakt meer rotzooi dat de vorige ministers. Bouwen aan de uitzet centrum voor paar duizend uitgeprocedurd kinderen plus/minus een duizend ouders kost handje vol geld en internationaal kreeg Nederland grote tik op tengels...even suggestie: zal het beter gaan met Nederland als met asiel beleid word gestopt en gewoon mee betalen aan de internationale verplichtingen (paar miljard maar )- dat is goedkoper dan alle bewakers medewerkers en ook de medische zorg voor inzittende daar ( daar gaan ze letterlijk en figuurlijk kapot, zelfs waren ze al zo ). Ook voor de plaatselijke burgemeesters en wethouders moeilijk zo maar ( omdat zo moet ) nazistisch-fascistische jasjes aan te trekken...sorry maar zo is het nu eenmaal, deze vergelijkingen kwamen ook eerder voor omdat gelijkenis glas helder en daar ontkom je niet...p.s: heer Spekman v.s. heer Leers mag naar mij mening het niet te personelijk gaan maken, he...

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator