De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

09 maart 2011

Bredase deken kleunt mis met onderzoek naar advocaat

De Bredase deken heeft onvoldoende onderzoek verricht naar vreemdelingenadvocaat M.B. van den Toorn-Volkers in een zaak over vermeende onbehoorlijke praktijkuitoefening. Tot die conclusie komt het Hof van Discipline in een beslissing van 18 februari. De Raad van Discipline schorste de advocaat eerder voor onbepaalde tijd. Het Hof komt echter tot de slotsom dat hetgeen de deken heeft aangevoerd "onvoldoende is om de stelling te kunnen dragen dat verweerster geen blijk geeft haar praktijk uit te kunnen oefenen".

De eerdere uitspraak van de Raad van Discipline en de schorsing voor onbepaalde tijd trok de nodige aandacht in de media. BN De Stem schreef er over, en Advocatie plaatste een bericht in de rubriek Snelnieuws.
De kritiek van het Hof richt zich op drie punten. In de eerste plaats zijn volgens het Hof "de gepresenteerde gegevens niet vergaard door middel van een a-selecte steekproef, maar ter kennis van de deken gekomen door signalen van ontevredenen". Dat waren medewerkers van het Juridisch Loket Amsterdam en de Raad voor de Rechtsbijstand. De deken voerde ook andere bronnen op (onder andere "diverse advocaten uit Amsterdam", "voormalige cliënten" en een "medewerker van de IND"), maar "noch in het inleidend verzoek, noch in enige latere fase van de procedure heeft de deken enige concrete inlichting genoemd die hij aan deze bron ontleent,"aldus het Hof.

In de tweede plaats zijn de gegevens die zouden moeten leiden tot het oordeel dat er sprak is van een slechte praktijkvoering volgens het Hof "in aantal gering ten opzichte van het totaal aantal zaken dat verweerster behandeld". Het ging om twee zaken uit 2008, vier uit 2009 en drie uit 2010. In de derde plaats heeft de verweerster "op een aantal punten zodanige twijfel gezaaid dat nader onderzoek geboden is, waartoe in de onderhavige procedure geen ruimte meer is (...)."

Bron: http://www.advocatie.nl/page?1,4755/actueel/bredase_deken_kleunt_mis_met_onderzoek_naar_advocaat


Law Blogs
Law blog

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator