De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

01 maart 2011

"Angolese gezin Mopidi ontvlucht Nederland "

UTRECHT - Het Angolese gezin Mopidi waarvan de vader in Utrecht werd opgepakt, is Nederland ontvlucht. Het gezin verblijft nu elders in Europa.

Vader Mopidi werd in januari opgepakt bij de afdeling burgerzaken van de gemeente Utrecht. De zaak deed veel stof opwaaien, omdat de illegale Angolees vast kwam te zitten, toen hij zich wilde inschrijven bij de gemeente.

De kinderen van de man zijn Nederlands en hebben onder meer met hun klasgenoten geprobeerd hun vader vrij te krijgen. Uiteindelijk kwam de man wel weer vrij.

Raadslid Dibi van de PvdA is verbaasd en stelt volgende week opnieuw vragen. De partij wil dat illegalen nooit meer worden opgepakt bij burgerzaken op het gemeentehuis.

Bron: http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/335626

Dus de Nederlandse mevrouw en Nederlandse kinderen zijn in een ander Europees land gaan wonen waardoor hun echtenoot en vader daar legaal verblijf heeft op basis van de Europese wetgeving? ("België-route). Of is men gewoon maar ondergedoken in een ander land?

Ik vraag me echter wel de keuzes van zulke gezinnen af. Waarom niet gewoon pa een mvv laten aanvragen in Angola en zo legaal in Nederland laten komen. Ja dit kost wel drie maanden en wat geld. Maar is zo'n België-route nou zo zaligmakend waar je kinderen van school moet halen en dergelijke?

Law Blogs
Law blog

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik wilde dit ook nog even opmerken. Drie maanden zijn wel heeeel optomistisch. En wat geld!!! Ik vind zo,n + minus,1000 Euro heel veel geld hoor.

Geplaatst, door, Nic Wempe

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator