De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

02 december 2010

Uitzendbureau de dupe van slordige werknemer

DEN HAAG/BERGEN OP ZOOM - Een medewerker die even niet doorvraagt aan de telefoon kost uitzendbureau VTU Personeelsdiensten uit Bergen op Zoom mogelijk een vreemdelingenboetebedrag van 48.000 euro.


Alleen als de Raad van State VTU tegemoet komt krijgt het uitzendbureau de al betaalde boete deels, dan wel geheel terug. En dat hoopt de directeur van de VTU, die dinsdag in hoger beroep naar de Raad van State stapte. Overigens stapte ook de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid naar de Raad omdat de rechtbank Breda de boete voor VTU verlaagde van 36.000 euro naar 20.000 euro.

In 2008 had VTU vier Bulgaren aan het werk in een groot verpakkingsbedrijf. Na enige weken kwam het bedrijf er zelf achter dat zij geen tewerkstellingsvergunningen hadden. VTU haalde ze gelijk van het werk. Een paar weken later kwam de Arbeidsinspectie er ook achter en die legde zowel VTU als het verpakkingsbedrijf boetes op van 36.000 euro. VTU had intussen de werkneemster die de papieren van de Bulgaren had gecontroleerd al ontslagen. Volgens de directeur van VTU had zij in een telefoongesprek met de IND wel gevraagd of de Bulgaren een verblijfsvergunning nodig hadden. Die was niet nodig. Maar ze vergat te vragen of ze ook een tewerkstellingsvergunning nodig hadden. En die was wel verplicht. De directeur vindt het niet eerlijk dat zijn bedrijf geheel moet opdraaien voor een fout die een werkneemster heeft gemaakt.

"Zij had een cursus gehad en wist wat ze moest doen. Het is een raadsel waarom ze toch zo'n domme kostbare fout heeft gemaakt."

De raadsvrouw van de minister heeft geen mededogen. "VTU had gewoon geen waterdicht controlesysteem. Het uitzendbureau had elke vreemdeling die wordt uitgezonden door twee personen moeten laten controleren. Alleen een steekproef van het werk van één werkneemster is niet voldoende."

De raadsman van VTU deed verder een dringend beroep op de Raad van State om de boete in ieder geval te verlagen omdat het sinds de economische crisis flink tegen zit en VTU eigenlijk geen geld heeft om alle boetes te betalen. Immers, VTU heeft ook de helft van de boete van het verpakkingsbedrijf betaald. De Raad van State gaat uitzoeken of VTU niet wat al te hard is aangepakt door de Arbeidsinspectie en SoZaWe.


Bron: http://www.bndestem.nl/regio/bergenopzoom/7727994/Uitzendbureau-de-dupe-van-slordige-werknemer.ece


Law Blogs
Law blog

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator