De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

02 december 2010

Leers steunt Iraanse bekeerlingen

DEN HAAG – Iraanse moslims die zich in Nederland tot het christendom hebben bekeerd, krijgen dezelfde asielbehandeling als Iraanse christenen die naar ons land zijn gevlucht.

Dat zegde minister Leers voor Immigratie en Asiel woensdag toe aan ChristenUnie-Kamerlid Voordewind. Op dit moment is er sprake van ongelijke behandeling. Ex-moslims die in Iran tot het christendom zijn bekeerd, krijgen in ons land asiel omdat hun leven in het land van herkomst gevaar loopt. Iraanse moslims die in ons land tot geloof komen, krijgen geen asiel en worden teruggestuurd.

Voordewind zei gisteren tijdens het begrotingsdebat over Immigratie en Asiel dat Iraanse christenen die in ons land het christelijk geloof gaan belijden en teruggestuurd worden, ook met de dood worden bedreigd.

Minister Leers beloofde dat hij in de toekomst de Iraanse christenen gelijk gaat behandelen, maar hij voegde er aan toe dat de verandering „uit meer moet blijken dan woorden alleen.”

Tijdens het debat bleek dat Leers de meeste fracties tevreden stelde met zijn inzet op het gebied van immigratie en asiel. D66’er Schouw noemde de minister daarom „een kameleontisch koorddanser.”

Bron: http://www.refdag.nl/nieuws/politiek/leers_steunt_iraanse_bekeerlingen_1_519235

Law Blogs
Law blog

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator