De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

30 december 2010

Goed zo : 'Landen korten op hulpgeld bij weigeren terugnemen landgenoten'

Landen die niet meewerken aan de terugkeer van uitgeprocedeerde asielzoekers, moeten worden gekort op de ontwikkelingshulp. In het uiterste geval kan de hulp zelfs helemaal worden stopgezet.

Dat vinden regeringspartijen VVD en CDA en gedoogpartner PVV, schrijft Trouw woensdag.

Reisdocument
De VVD pleitte al eerder voor een hardere aanpak van weigerachtige landen. De liberalen willen alle mogelijke drukmiddelen inzetten om ze tot meewerken te dwingen.

Medewerking van landen is vooral belangrijk wanneer de asielzoeker geen reisdocumenten meer heeft. Met een zogeheten 'laissez passer', een tijdelijk reisdocument, kunnen illegalen toch terug naar hun land van herkomst. Deze medewerking wordt echter lang niet altijd verleend.

Spierballentaal
Minister Gerd Leers (CDA, Immigratie en Asiel) staat positief tegenover het voorstel. 'Medewerking kun je vaak beter realiseren als daar in een ander verband iets tegenover wordt gesteld.'

De oppositie is fel gekant tegen de plannen. De SP spreekt van 'spierballentaal'. Volgens Kamerlid Sharon Gesthuizen zijn er geen dwarsliggende landen met wie Nederland een ontwikkelingsrelatie heeft.

'Ik zou eerst wel eens van minister Leers willen weten om welke landen het nu eigenlijk gaat,' zegt Gesthuizen.

Bron: http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Politiek/285126/Landen-korten-op-hulpgeld-bij-weigeren-asielzoekers.htm

Elsevier haalt hier weer eens asielzoekers en illegalen in het algemeen door elkaar. Maar er zijn landen zoals nu China en in het verleden Suriname en Sierra Leone die helemaal niet meewerkten aan het terugnemen van hun onderdanen. Suriname vond het wel best dat criminele landgenoten in Nederland bleven. Die wilde ze helemaal niet terug. Nederland probeert bijvoorbeeld met China zo blijkt uit recente uitspraken tot overeenstemming te komen om daar de overheid te bewegen hun eigen onderdanen terug te nemen. Geld kan daartoe een extra stimulans zijn. Dat werkte bij Suriname.

En nou niet alllemaal roepen dat het zielig is. Er zijn ook mensen die graag terug willen maar waarvan het eigen land zich doof houdt. Je zal maar een hoop geld hebben besteed aan een mensensmokkelaar met mooie verhalen en dan er in Nederland achterkomen dat je hier helemaal geen verblijfsvergunning te halen valt en er vervolgens maanden over moeten doen om je eigen land zover tee krijgen dat ze je weer terug wilt nemen.

En zitten wij er in Nederland op te wachten om door sommige landen te worden gebruikt als hun afvalputje voor ongewenste onderdanen terwijl ze aan de andere kant er wel ook op rekenen dat we meebetalen aan hun ziekenhuizen en scholen? Soms is het helaas nodig dat je wel eens laat zien geen suffig watje te zijn maar spierballen te hebben.

Law Blogs
Law blog

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator