De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

02 december 2010

D66: Strafbaarheid vreemdelingen is buitenproportioneel en onuitvoerbaar

D66-Kamerlid Gerard Schouw wil van minister Leers voor Immigratie en Asiel weten hoe hij illegaal verblijf strafbaar gaat stellen. Nu zijn alleen criminele of overlastgevende vreemdelingen strafbaar. "Het voorstel van het kabinet betekent dat álle mensen zonder verblijfsvergunning worden gecriminaliseerd, ook kinderen. De minister moet duidelijk uitleggen hoe hij dit voor elkaar gaat krijgen. Mij lijkt het niet alleen buitenproportioneel, maar ook onuitvoerbaar," aldus Schouw.

Capaciteit

Een belangrijke struikelpunt van het kabinetsvoorstel ligt volgens D66 in de capaciteit bij politie en justitie. Schouw: "Wie gaat illegaal verblijvende personen opsporen en vervolgen? En hoe? Als extra taken bij de politie en de rechtbank terecht komen, zal de minister ook hun capaciteit moeten versterken, want de werkdruk is al hoog genoeg," vindt Schouw. Maar die capaciteit wordt niet vergroot. Zo bleek al eerder dat de 3.000 agenten die het kabinet beloofde, er niet zullen komen.

Kosten

Strafbaarheid brengt een geldboete of een gevangenisstraf met zich mee. "Vreemdelingen hebben in de meeste gevallen geen geld om een boete te betalen. Het voorstel van het kabinet leidt tot het opsluiten van deze mensen in de gevangenis. Maar detentie kost geld. Ik zie hiervoor niets terug in de begroting," aldus Schouw.

Internationale verdragen

Volgens het D66-Kamerlid vergeet het kabinet dat internationale verdragen de positie van vreemdelingen beschermen. "De minister kan al illegaal verblijvende vreemdelingen uitzetten op basis van deze regels. Wat wil hij nu precies nog meer bereiken? Het strafbaar stellen van illegaal verblijf botst met internationale afspraken. Het Nederlandse beleid mag nooit in strijd zijn met de mensenrechten."

Bron: http://www.d66.nl/d66nl/nieuws/20101130/strafbaarheid_vreemdelingen_is?ctx=vghpm7u9vdea


Law Blogs
Law blog

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator