PVV: Minder zakgeld asielzoekers

DEN HAAG – De PVV-fractie in de Tweede Kamer wil de uitkeringen voor asielzoekers halveren en vreemdelingen die onder valse voorwendselen naar ons land zijn gekomen, strafrechtelijk vervolgen.

PVV-Kamerlid Fritsma zou dit dinsdag naar voren brengen tijdens de behandeling van de begroting van Immigratie en Asiel voor 2011.

Een gezin met twee kinderen dat in een asielzoekerscentrum verblijft, krijgt maximaal bijna 800 euro zakgeld per maand. De hoogte van het zakgeld is afhankelijk van het soort centrum waarin de asielzoekers verblijven.

Volgens Fritsma kunnen de gezinnen wel met de helft toe omdat ze verder geen kosten hoeven te maken voor huisvesting. Van het zakgeld moeten de gezinnen wel kleding en voedsel kopen.

De PVV’er vergelijkt de situatie van de asielzoekers met anderen. „Nederlandse gezinnen in de bijstand of met een minimum­inkomen zijn blij als ze 800 euro overhouden.”

Verder stelt Fritsma voor een antifraude-unit op te zetten tegen vreemdelingen die gefraudeerd hebben met hun identiteit en/of hun reisdocumenten. Fraudeurs mogen niet in Nederland worden toegelaten. Degenen die wel zijn toegelaten, moeten hun verblijfsvergunning inleveren en vertrekken.

De voorstellen van Fritsma maken niet veel kans, omdat VVD en CDA geen verscherpingen willen van asielbeleid boven op hetgeen in het regeerakkoord is overeengekomen.

De PvdA wil dat in het asielbeleid de menselijke maat terugkomt. Zo verzet de partij zich tegen plannen om kerken die illegalen en uitgeprocedeerde asielzoekers opvangen, strafbaar te stellen. „Ik wil niet in een samenleving leven waar barmhartigheid wordt bestraft”, aldus het Kamerlid Spekman.

De ChristenUnie verzet zich tegen de aangekondigde kabinetsmaatregelen om gezinsmigratie te beperken. Verder doet CU-Kamerlid Voordewind een voorstel om een onafhankelijk onderzoek in te stellen naar bedreigingen en geweldplegingen in de asielzoekerscentra. Het COC registreerde 133 bedreigingen van homo’s en stichting Gave 28 (doods)bedreigingen en geweldplegingen tegen christenen.

SGP-Kamerlid Van der Staaij vindt dat minister Leers een eind moet maken aan het toelaten van buitenlandse prostituees. De scheidslijn tussen vrijwilligheid en onvrijwilligheid, en dus tussen legale arbeid en mensenhandel, is in de praktijk moeilijk te trekken, aldus de SGP’er.


Bron: http://www.refdag.nl/nieuws/politiek/pvv_minder_zakgeld_asielzoekers_1_518665


Law Blogs
Law blog

Reacties

Populaire posts van deze blog

VACATURE: Beslisme­de­werker Buitenlandse Zaken VISA - CSO

VACATURE: Medewerker aanmeldgehoren

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Voorwaarden verlaagd salariscriterium na zoekjaar hoogopgeleiden verruimd - kennismigranten salaris

Wat als je vergeten bent je verblijfsvergunning te verlengen?

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)