De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

02 december 2010

PVV: Minder zakgeld asielzoekers

DEN HAAG – De PVV-fractie in de Tweede Kamer wil de uitkeringen voor asielzoekers halveren en vreemdelingen die onder valse voorwendselen naar ons land zijn gekomen, strafrechtelijk vervolgen.

PVV-Kamerlid Fritsma zou dit dinsdag naar voren brengen tijdens de behandeling van de begroting van Immigratie en Asiel voor 2011.

Een gezin met twee kinderen dat in een asielzoekerscentrum verblijft, krijgt maximaal bijna 800 euro zakgeld per maand. De hoogte van het zakgeld is afhankelijk van het soort centrum waarin de asielzoekers verblijven.

Volgens Fritsma kunnen de gezinnen wel met de helft toe omdat ze verder geen kosten hoeven te maken voor huisvesting. Van het zakgeld moeten de gezinnen wel kleding en voedsel kopen.

De PVV’er vergelijkt de situatie van de asielzoekers met anderen. „Nederlandse gezinnen in de bijstand of met een minimum­inkomen zijn blij als ze 800 euro overhouden.”

Verder stelt Fritsma voor een antifraude-unit op te zetten tegen vreemdelingen die gefraudeerd hebben met hun identiteit en/of hun reisdocumenten. Fraudeurs mogen niet in Nederland worden toegelaten. Degenen die wel zijn toegelaten, moeten hun verblijfsvergunning inleveren en vertrekken.

De voorstellen van Fritsma maken niet veel kans, omdat VVD en CDA geen verscherpingen willen van asielbeleid boven op hetgeen in het regeerakkoord is overeengekomen.

De PvdA wil dat in het asielbeleid de menselijke maat terugkomt. Zo verzet de partij zich tegen plannen om kerken die illegalen en uitgeprocedeerde asielzoekers opvangen, strafbaar te stellen. „Ik wil niet in een samenleving leven waar barmhartigheid wordt bestraft”, aldus het Kamerlid Spekman.

De ChristenUnie verzet zich tegen de aangekondigde kabinetsmaatregelen om gezinsmigratie te beperken. Verder doet CU-Kamerlid Voordewind een voorstel om een onafhankelijk onderzoek in te stellen naar bedreigingen en geweldplegingen in de asielzoekerscentra. Het COC registreerde 133 bedreigingen van homo’s en stichting Gave 28 (doods)bedreigingen en geweldplegingen tegen christenen.

SGP-Kamerlid Van der Staaij vindt dat minister Leers een eind moet maken aan het toelaten van buitenlandse prostituees. De scheidslijn tussen vrijwilligheid en onvrijwilligheid, en dus tussen legale arbeid en mensenhandel, is in de praktijk moeilijk te trekken, aldus de SGP’er.


Bron: http://www.refdag.nl/nieuws/politiek/pvv_minder_zakgeld_asielzoekers_1_518665


Law Blogs
Law blog

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator