Politie ruimt protest Irakezen bij IND Zwolle


Protesterende Irakezen dreigen met een hongerstaking. Foto: Sander Wageman.ZWOLLE - De politie heeft vanochtend om 08.00 uur de protesterende Irakezen voor de deur van de Zwolse IND gesommeerd weg te gaan.

Er zijn vier Irakezen bij opgepakt; ze verzetten zich tegen de ontruiming van het IND-terrein. De Immigratiedienst stelt overlast te ondervinden van de aanwezigheid van de groep uitgeprocedeerde asielzoekers voor hun deur aan de Zuiderzeelaan. Mochten de demonstranten -het zijn er tegen de zeventig- geen gehoor geven aan het verzoek van de politie worden ze meegenomen naar het politiebureau. Tegen half tien was de groep van het IND-terrein verkast naar een plek voor het gebouw, op de openbare weg. Ze zeggen tegen de in grote getale aanwezige politie niet van plan te zijn te vertrekken. De politie heeft met dranghekken de toegang tot het gebouw aan de Zuiderzeelaan afgezet. Ook was er een ambulance ter plaatse. Het wachten lijkt nu op de constatering van de gemeente Zwolle dat de openbare orde op de Zuiderzeelaan verstoord wordt. Gebeurt dat, kan de politie de Irakezen aanhouden.

Woordvoerster Elaine de Boer van immigratieminister Leers: "De medewerkers van het IND en bezoekers ondervonden toch overlast van de grote groep voor de deur. Ze zaten voor het gebouw, maakten het in- en uitgaand publiek lastig. Het is een groep uitgeprocedeerde asielzoekers. Ze hebben geen recht op opvang. Zo'n duizend mensen zijn hen met hulp van terugkeerorganisatie ION voorgegaan naar Irak. We verwachten dat deze mensen ook gaan."

 
Protesterende Irakezen dreigen met een hongerstaking. Foto: Sander Wageman.
Auteur: door Sander Wageman en Caspar van Oirschot |   donderdag 23 augustus 2012 | 09:52 | Laatst bijgewerkt op: donderdag 23 augustus 2012 | 09:57

Bron: http://www.destentor.nl/regio/zwolle/11576965/Politie-ruimt-protest-Irakezen-bij-IND-Zwolle.ece



Law Blogs
Law blog
Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.



Bookmark and Share

Reacties

Populaire posts van deze blog

VACATURE: Beslisme­de­werker Buitenlandse Zaken VISA - CSO

VACATURE: Medewerker aanmeldgehoren

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Forums over gezinshereniging

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)

3 vacatures voor senior gerechtssecretaris in Den Bosch