De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

14 januari 2015

25/1 de Nooduitgang van Nederland (Middag over terugkeerbeleid)


Rosa Parks Café

de Nooduitgang van Nederland

 
in 5 stappen naar een ander terugkeerbeleid
In Nederland leven duizenden vluchtelingen illegaal op straat. Volgens de Raad van Europa moet de staat hen bed, bad en brood bieden: iedereen heeft recht op onderdak, kleding en voedsel. Een humane opvang van uitgeprocedeerden is belangrijk, maar hoe zit het met ons terugkeerbeleid?
 
De Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) heeft de taak om afgewezen asielzoekers ertoe te bewegen terug te keren naar hun land en te helpen bij de voorbereiding daarvan. Wanneer ze niet meewerken, worden ze gedwongen uitgezet. Hoe effectief is dit terugkeerbeleid, als er nog zoveel vluchtelingen in de illegaliteit belanden? Hoe zou het verbeterd kunnen worden?

In dit Rosa Parks Café een creatieve brainstormsessie mèt de DT&V. Vijf experts pitchen hun idee voor verbetering van het terugkeerbeleid. De DT&V vormt de jury en zal op de ongevraagde adviezen reageren. Presentatie door ex-Jakhals Bahram Sadeghi.
gasten
 
Kees Vlaanderen is documentairemaker, van onder meer de film Het is uw Land, waarin hij regievoerders van de DT&V volgt en de uitgeprocedeerden die zij begeleiden bij de terugkeer – het liefst vrijwillig, maar als het moet onder dwang. Nooit eerder liet de dienst camera’s toe bij deze gesprekken.
Patricia Scholtes is advocaat, gespecialiseerd in migratierecht en lid van de Adviescommissie Vreemdelingenrecht van de Nederlandse Orde van Advocaten.
 
Namens Equator Foundation, aanbieder van psychiatrische behandeling en psychosociale zorg aan getraumatiseerde vluchtelingen en asielzoekers, is psycholoog Jetske van Heemstra aanwezig.
Karel Smouter is journalist en adjunct-hoofdredacteur van De Correspondent. Hij liep een maand mee met de DT&V en publiceerde daar meerdere verhalen over, waaronder 'Of u deze onderdaan even terug wilt nemen, alstublieft.'. Lees hier!
 
Met medewerking van We Are Here / Wij Zijn Hier en de DT&V, vertegenwoordigd door Karen Temmink, coördinerend en specialistisch adviseur op het hoofdkantoor in Den Haag en Peter de Koster, afdelingsmanager Voorbereiden Vertrek in Hoofddorp.
duur: 2 uur | 15:30 uur zaal open | met pauze | toegang gratis - wel graag aanmelden | geen kinderprogramma | met naborrel en aanschuifdiner | gestreamd via DNL-TV

 Hier gevonden: http://denieuweliefde.com/programmas/de-nooduitgang-van-nederland.363.html


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator