De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

19 oktober 2014

Renata is vrijdag in Leiden overleden. Zij werd bekend doordat ze na een Dublinclaim acute leukemie bleek te hebben die niet bekend was.


Uitgezette Renata (8) overleden

Meteen na haar uitwijzing bleek de toen 6-jarige Renata acute leukemie te hebben
Meteen na haar uitwijzing bleek de toen 6-jarige Renata acute leukemie te hebben NOS
Het 8-jarige Georgische meisje Renata Agamiryan is vrijdagavond in het Leids Universitair Medisch Centrum overleden aan leukemie. Dat heeft het ziekenhuis laten weten. Renata werd sinds augustus in een kunstmatige slaap gehouden en is daar niet meer uit ontwaakt.
De specialisten besloten haar in coma te brengen na complicaties bij een beenmergoperatie.
Renata werd in 2012 ziek en eind dat jaar met haar ouders uitgezet naar Polen. Het was op dat moment bij de Nederlandse autoriteiten niet bekend dat het meisje ernstig ziek was. Meteen na haar uitwijzing bleek de toen 6-jarige Renata acute leukemie te hebben.

Kritiek

Er was destijds veel kritiek op de uitzetting en uiteindelijk besloot staatssecretaris Teeven dat het gezin om humanitaire redenen terug mocht komen zodat ze hier behandeld kon worden.
De Inspectie Veiligheid en Justitie en de Inspectie voor de Gezondheidszorg concludeerden na een onderzoek dat degenen die voor de uitzetting zorg moesten verlenen geen fouten hadden gemaakt.
Renata's advocaat Maureen Helgers zegt op Twitter diep bedroefd te zijn door de dood van het Georgische meisje. "Mijn liefste cliëntje is niet meer." Helgers stond destijds de familie Agamiryan bij.


 Dit artikel komt van de site van de NOS: http://nos.nl/artikel/711587-uitgezette-renata-8-overleden.html

Dit is een citaat uit een artikel in BN De Stem:

Ondanks smeekbedes van de ouders werd bij haar geen bloedonderzoek uitgevoerd, ook niet nadat een huisarts een dergelijk onderzoek bestelde. In plaats daarvan werd het gezin naar het Detentiecentrum Rotterdam vervoerd, vanuit waar ze na een week op het vliegtuig naar Polen werden gezet. Daar kwam snel aan het licht dat Renata aan acute leukemie lijdt, een ernstige bloedziekte waarbij de overlevingskansen bij een snelle behandeling goed zijn. Sindsdien hebben meerdere artsen op basis van de bloedresultaten in Polen verklaard dat de ziekte eerder vastgesteld had moeten zijn en dat Renata in levensgevaar verkeerde.
De zaak kwam in de zomer van 2013 aan het licht na onderzoek van deze krant in samenwerking met het EO-programma De Vijfde Dag. Staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie besloot na de ontstane ophef het gezin permanent terug te halen naar Nederland.
Bron: http://www.bndestem.nl/algemeen/binnenland/uitgezet-meisje-8-met-leukemie-overleden-1.4585090#.VEN9ZwuAKxI.twitter

Arme ouders. Veel sterkte gewenst in deze moeilijke tijd.


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator