De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

17 oktober 2014

Rode Hoed debat: "Minderheden zijn altijd de dupe in Irak"

 De opkomst van de Islamitische Staat bedreigt het voortbestaan van minderheidsgroepen in Irak. Zijn het nu de christenen en yezidi’s die Irak ontvluchten, na de vestiging van de staat Israël in 1948 vertrok de grote meerderheid van de Joden uit Irak. Dat is de basis van de nieuwe roman van Judit Neurink, De Joodse bruid. Het verdwenen verleden van Irak, die verschijnt bij Uitgeverij Jurgen Maas, en op 31 oktober 2014 wordt gepresenteerd in de Rode Hoed.
Ter gelegenheid van de verschijning van het boek zal een debat plaatsvinden over de toekomst van minderheden in Irak, onder het motto: Minderheden zijn altijd de dupe in Irak. Ruim zestig jaar geleden verdwenen de meeste Joden al uit Irak. De Iraakse Koerden voerden jarenlang strijd voor ze een eigen autonome regio kregen. Nu lijken de christenen en de yezidi’s de volgende minderheden die, met dank aan de Islamitische Staat, hun toevlucht elders zoeken. Velen willen naar het Westen, maar religieuze leiders roepen ze op niet te vertrekken.
Is dat tij nog te keren? Is er in Irak nog wel plaats voor minderheden? Wat is de rol van minderheden in Irak?

Onder leiding van Rik Delhaas (VPRO radio) met Mariwan Kanie (politicoloog, afkomstig uit Iraaks Koerdistan), Shlimon Haddad, (voorzitter van de Dutch Assyrian Society) en Judit Neurink (journalist/auteur, woonachtig in Iraaks Koerdistan).

Meer info: http://www.rodehoed.nl/nl/programma/agenda/event/390/Minderheden-zijn-altijd-de-dupe-in-Irak?filter=1&utm_source=MailingLijst&utm_medium=e-mail&utm_campaign=15-10-2014Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator