De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

15 oktober 2014

Maij (PvdA) wil dat Nederland zorg op zich neemt van buitenlanders die geen goede behandeling tegen ziekte in hun eigen land kunnen krijgen


"Als voorbeeld worden asielzoekers met hiv genoemd. Volgens de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) kunnen zij terugkeren als er in hun thuisland een internetapotheek is waar ze medicijnen kunnen bestellen. Die kosten zo'n duizend euro per maand.
"Het is een illusie om te denken dat die mensen dat kunnen en dat dat lukt", zegt hiv-specialist Marc van der Valk. Hij vindt dat vreemdelingen een verblijfsvergunning op medische gronden moeten kunnen krijgen als ze in hun thuisland geen "realistische behandeling" kunnen krijgen.
Kamerlid Maij sluit zich bij Van der Valk aan. Zij wil dat de staatssecretaris de mogelijkheden van elke zieke vreemdeling laat onderzoeken. "We moeten per individu kijken. Voor sommigen zou wel gelden dat ze naar het land van herkomst kunnen, voor anderen niet", zegt ze.

Lees het hele NOS artikel hier: http://nos.nl/artikel/709343-kritiek-op-uitzetten-zieke-asielzoeker.html

Heeft iemand zich afgevraagd of kikkerlandje Nederland met 15 miljoen inwoners dat zou kunnen doen voor een wereldbevolking van 5 miljard? In een individueel geval coulant zijn is te doen maar als dit beleid zou worden staat de halve wereld hier op de stoep voor behandeling.


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator