De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

23 september 2013

VACATURE Senior juridisch medewerker Rechtbank Rotterdam (Rotterdam)


Functieomschrijving

Je beoordeelt, in het kader van de zaaksvoorbereiding- en begeleiding, juridische en inhoudelijke aspecten van processtukken (zaakdossiers) in complexe zaken. Het bijhouden van relevante jurisprudentie en vakliteratuur is in deze functie van groot belang. Je bent griffier ter zitting en treedt op als gesprekspartner van de rechters. Aan de hand daarvan verzorg je de juridische nabewerking, waaronder het maken van conceptvonnissen. Ook lever je een bijdrage aan de coördinatie van de zaaksbehandeling. Het begeleiden en opleiden van collega’s, zoals juridisch medewerkers en RIO’s/RAIO’s kan onderdeel uitmaken van deze functie.

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde universitaire studie Nederlands recht.
  • Tevens heb je goede theoretische en praktische kennis van het vakgebied en inzicht in de maatschappelijke context van de rechtspraak.
  • Je toont initiatief om je (juridisch) standpunt naar voren te brengen èn om je kennis aan te vullen. Uiteraard besef je dat de rechter eindverantwoordelijk is.
  • Je weet een zaak in een juridisch kader te plaatsen. Na gedegen onderzoek geef je de essentie ervan in een goed juridisch betoog weer.
  • Je beschikt over een uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, een goed analytisch vermogen en goede contactuele eigenschappen.
  • Het vermogen om snel te werken combineer je met een nauwkeurig oog voor relevante details.
  • In deze zelfstandige functie ben je tevens een teamplayer en ben je in staat om je op een positieve wijze in te zetten voor het teambelang.
Verder lezen hier: http://www.werkenbijdeoverheid.nl/vacatures/detail/senior-juridisch-medewerker-19

In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator