De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

02 september 2013

Nieuwe beroepsopleiding advocatuur en wanneer je vreemdelingenrecht zaken kan doen als stagiaire


Belangrijkste veranderingen in de inschrijvingsvoorwaarden per 1 september 2013


Per 1 september 2013 start de Orde van Advocaten (Orde) met de nieuwe Beroepsopleiding Advocatuur (BA). De Raad voor Rechtsbijstand heeft daarom haar inschrijvingsvoorwaarden in overleg met de Orde hieraan aangepast. De nieuwe voorwaarden treden per 1 september 2013 in werking.
Wij hebben de belangrijkste veranderingen in de voorwaarden voor u onder elkaar gezet.


Bijlage 1 punt 1 (Vreemdelingenrecht)
Advocaten die de BA volgen en zich in willen schrijven voor de specialisatie vreemdelingenrecht moeten met succes de modules 1 en 2 van Beroepsattitude en Beroepsethiek, de major Bestuursrecht en het keuzevak van vijf dagdelen Regulier Vreemdelingenrecht van de Beroepsopleiding Advocaten nieuwe stijl van de Orde hebben afgerond.
De module A Regulier Vreemdelingenrecht I en de module B Regulier Vreemdelingenrecht II van OSR Juridische opleidingen kunnen voor toelating tot de specialisatie daarbij in de plaats treden van het keuzevak van vijf dagdelen Regulier Vreemdelingenrecht van de Beroepsopleiding Advocaten nieuwe stijl van de Orde.
Bijlage 1 punt 3 (Vreemdelingenpiket)
Advocaten die de BA volgen en zich in willen schrijven voor het vreemdelingenpiket moeten voldoen aan de inschrijvingsvoorwaarden voor de specialisatie vreemdelingenrecht en daarnaast met succes het klein keuzevak Toezicht, bewaring en terugkeer van de Beroepsopleiding Advocaten nieuwe stijl van de Orde voltooid hebben. Het certificaat van de module B Regulier Vreemdelingenrecht II van de OSR Juridische opleidingen kan in de plaats treden van het klein keuzevak Toezicht, bewaring en terugkeer van de Beroepsopleiding Advocaten nieuwe van de Orde.
Bijlage 2 (Asiel- en Vluchtelingenrecht)
Advocaten die de BA volgen en zich in willen schrijven voor de specialisatie asiel- en vluchtelingenrecht moeten met succes de modules 1 en 2 van Beroepsattitude en Beroepsethiek, de major Bestuursrecht, het keuzevak van vijf dagdelen Regulier Vreemdelingenrecht, het klein keuzevak Toezicht, bewaring en terugkeer en het keuzevak van 6 dagdelen Asiel- en Vluchtelingenrecht van de Beroepsopleiding Advocaten nieuwe stijl van de Orde hebben afgerond.
De module A regulier vreemdelingenrecht I, de module B regulier vreemdelingenrecht II en de module C vluchtelingenrecht van de OSR kunnen voor toelating tot de specialisatie daarbij in de plaats treden van het keuzevak van 5 dagdelen Regulier Vreemdelingenrecht, het klein keuzevak Toezicht, bewaring en terugkeer en het keuzevak van 6 dagdelen Asiel- en Vluchtelingenrecht van de Beroepsopleiding Advocaten nieuwe stijl van de Orde.

Vindplaats: http://www.rvr.org/nl/news,2013/08/7-5-Linktekst-belangrijkste-wijzigingen-inschrijfv.html


In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

1 opmerking:

Gart Adang zei

Dit lijkt een verbetering ten opzichte van de oude situatie waarbij de hele beroepsopleiding moest zijn afgerond en waarbij je moest bedelen om voorlopige toelating als je eerder voor vreemdelingenzaken wilde worden toegevoegd.

Zou dit de vergrijzing gaan oplossen?

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator