Bezet en Bevrijd is een vierdelig lesprogramma over de bezettingstijd in Nederland.
Het bestaat uit een:
- voorbereidende les
- museumbezoek
- buurtwandeling (optioneel)
- verwerkingsles.
Klik in de structuur aan de linkerkant op het desbetreffende onderdeel voor meer informatie.
Het programma is zo opgebouwd dat met behulp van een korte introductiefilm met historisch filmmateriaal eerst een beeld wordt geschetst van Nederland in bezettingstijd. Eigen inbreng, herkenning en uitwisseling staan centraal. Ook tijdens de museumrondleiding worden de cursisten door onze museumdocenten actief betrokken: via beelden naar woorden en verhalen. Een wandeling door de Plantagebuurt leidt langs plekken en gedenktekens die herinneren aan de oorlog. Het programma wordt afgesloten met een verwerkingsles.
Groepen die het museum komen bezoeken voor Bezet en Bevrijd krijgen van tevoren een lespakket toegestuurd.
Dit pakket bevat:
- een dvd met historische filmfragmenten
- een fotospel
- werkbladen
- een docentenhandleiding
Meer informatie over het gebruik van het lespakket vindt u hier.
Portfoliobewijs
Voor het onderdeel Burgerschap, domein Onderwijs (Cruciale Praktijksituatie 9), deelname aan een cursus (Cruciale Handeling 3) kunnen de cursisten een Bewijsformulier Gesprekken krijgen. Mocht u hier belangstelling voor hebben geeft u dit dan aan tijdens de boeking. Hier kunt u een voorbeeld van het bewijsformulier bekijken.
Bron: http://verzetsmuseum.org/museum/nl/onderwijs/stadentaal#!
In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten