De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

12 november 2012

VACATURE: Vrouwelijke vrijwillige taalcoaches gezocht voor dit project in Amsterdam

Nieuw taalproject voor alleenstaande moeders in Nieuw-West

Voor dit project zoeken wij nog vrouwelijke taalmaatjes. Neem voor info contact op via roos@nltraining.nl.

Samen met de Dienst Werk en Inkomen (DWI) en stadsdeel Amsterdam Nieuw-West organiseert NLtraining vanaf november een praktische cursus Nederlandse taal voor alleenstaande moeders met schoolgaande kinderen.

Lesprogramma
Tijdens deze taalcursus leren de deelnemers de Nederlandse taal beter in de praktijk te gebruiken. Dat doen zij met behulp van een tweeledig programma. Enerzijds volgen de cursisten gedurende vijf maanden drie keer per week les in de Nederlandse taal. Daarnaast krijgen zij buiten de lesuren diverse opdrachten om -samen of alleen- de geleerde lesstof in de praktijk te brengen. Dat doen zij door de buurt in te trekken, organisaties te bezoeken of mee te doen aan activiteiten in het stadsdeel. Tot slot gaat ieder van deze groep vrouwen op zoek naar een 'taalmaatje' die hen tijdens de cursus helpt om de taal te oefenen.

Met taalvaardigheid participatie stimuleren
Het doel van het programma is niet alleen om de algemene taalvaardigheid voor lezen, luisteren, schrijven en spreken te bevorderen, maar tevens om hiermee deze kwetsbare groep vrouwen te stimuleren mee te doen in de maatschappij. De cursus sluit goed aan bij het dagprogramma van alleenstaande moeders omdat de lessen plaatsvinden tijdens schooltijden.

Voor wie?
Deelnemers aan de cursus zijn vrouwen met schoolgaande kinderen, woonachtig in stadsdeel Amsterdam Nieuw-West. De vrouwen hebben een WWB-uitkering en zijn gemotiveerd om hun maatschappelijke positie te verbeteren. Deelname aan de cursus is gratis.

Meer informatie 
Kijk hier voor meer informatie over dit initiatief of neem contact op met Roos Kooijman, participatiemedewerker van NLtraining via 06-20080799.
Bron: http://nltraining.blogspot.nl/2012/11/nieuw-taalproject-voor-alleenstaande.html

Law Blogs
Law blog
Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.Bookmark and Share

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator