De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

19 november 2012

Dinsdag 20 november speciale METRO bijlage over participatie!!

Nieuw in de tweede kamer”, “leven zonder papieren in Nederland”, “Zumba als metafoor voor de multiculturele samenleving”, en “liefde en seks als instrument voor sociale stijging”. Zomaar wat onderwerpen die in de Metrospecial ‘Perspectief’, over participatie en integratie, aan bod komen.

De special komt uit op 20 november in zeven Europese landen: België (met een Waalse en Vlaamse editie), Groot Brittanië, Nederland, Hongarije, Italië, Tsjechië en Zweden. De special is een initiatief van Mira Media en is tot stand gekomen door een samenwerking van migrantenorganisaties, (jonge) allochtone journalisten en Metro Custom Publishing.

Het is voor het eerst dat migrantenorganisaties en dagbladen op een dergelijke schaal met elkaar hebben samengewerkt. De special ‘Perspectief’ is onderdeel van het omvangrijke project ‘Media4us’ waarin ook mediatrainingen, een fotowedstrijd, onderzoek, websites en debatten werden georganiseerd.

Gekoppeld aan het uitkomen van de Metrospecial 'Perspectief' wordt in drie landen een onderzoek gedaan naar hoe lezers van Metro denken over migratie, migranten en integratie. De uitkomsten van het onderzoek kunnen interessant zijn; in de eerste plaats vanwege de verschillen in demografie: gaat in Nederland de aandacht vooral naar arbeidsmigranten uit het middellandse zeegebied, mensen uit de voormalige koloniën en vluchtelingen, in Hongarije gaat de discussie vooral over Roma en personen uit de voormalige sovjet staten. In de tweede plaats omdat ook het overheidsbeleid ten aanzien van migranten en migratie verschilt per land.

De uitkomsten worden gepresenteerd tijdens de nationale roundtable van het project Media4us op 12 december in De Balie

Law Blogs
Law blog
Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.Bookmark and Share

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator