De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

05 november 2012

Congres: De Nederlandse rechter en Europees recht

Wat doet de Nederlandse rechter met het Europese recht? Die vraag staat centraal tijdens de eerste gezamenlijke themadag van de Kenniscentra van de Rechtspraak en SSR (het opleidingsinstituut van de rechterlijke macht). De dag wordt georganiseerd op vrijdag 9 november in Media Plaza in Utrecht.

Rode draad van de themadag vormt het Europese recht. Een rechtsgebied dat van belang is voor alle betrokken organisatoren: Kenniscentrum Cybercrime, Kenniscentrum Economisch Strafrecht Arnhem, Kenniscentrum Financieel en economisch recht, Kenniscentrum Fraude, Kenniscentrum Milieu en Gezondheid, Kenniscentrum Verzekeringsrecht en SSR.

Herman van Harten (universitair docent UU) en René Barents (rechter in het Gerecht voor ambtenarenzaken van de Europese Unie in Luxemburg) zullen spreken over de autonomie van de Nederlandse rechter in het Europese recht en de verhouding Hof van Justitie - nationale rechter. Na deze inleidingen zal een aantal personen uit de Nederlandse rechtspraak hierop een reactie geven.

Het middagprogramma bestaat uit een viertal parallelle sessies, toegespitst op de voor de Kenniscentra specifieke terreinen zoals: de positie van het verkeersslachtoffer in Europa, de verhouding tussen het Europese en nationale recht op gebied van flora en fauna en natuurbescherming, opsporingsonderzoek naar skimmers en harmonisering en handhaving van de financiële markten in Europa. Tijdens deze sessies worden de deelnemers geïnformeerd over de invloed en betekenis van het Europese recht, de doorwerking daarvan in de Nederlandse rechtsorde en de toepassing door de Nederlandse rechter op deze gebieden.

Ter gelegenheid van de themadag verschijnt er een boek getiteld ‘Toepassing van Europees Recht. Wat doet de Nederlandse rechter met het Europese recht?’. Dit boek wordt gepresenteerd en verstrekt aan de deelnemers.

Klik voor meer informatie en aanmelding hier.


Jammergenoeg geen deelsessie op het gebied van het vreemdelingenrecht terwijl daar toch juist het Europees recht zo'n grote rol gaat spelen/ speelt.


Law Blogs
Law blog
Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.Bookmark and Share

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator