De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

30 november 2012

Asielzoekers maken rechtsomkeert na zien nieuwe opvang

29-11-12   13:52 uur
Een uitgeprocedeerde asielzoeker verlaat het tentenkamp in Osdorp. © ANP

De uitgeprocedeerde asielzoekers die het tentenkamp in Amsterdam Osdorp moeten verlaten, hebben besloten in het kamp te blijven. 88 van de 137 kampbewoners hadden aangegeven het terrein aan de Notweg vrijwillig te verlaten, maar nadat een deel van hen de nieuwe opvang had gezien, besloten ze rechtsomkeert te maken.
In groepjes werden de asielzoekers donderdagochtend met busjes van de GGD naar hun nieuwe tijdelijke onderkomen - een locatie voor daklozenopvang - vervoerd. 'Daar aangekomen vonden ze die opvang echter niets', laat Jo van der Spek van stichting Migrant 2 Migrant weten aan persbureau Novum. 'Zoals het nu lijkt verlaat niemand het kamp vrijwillig.'

De daklozenopvang die tien gemeenten verspreid over het hele land voor maximaal 30 dagen openstelden voor de asielzoekers, was volgens de terugkeerders 'nog minder dan een asielzoekerscentrum'.
De rechter bepaalde woensdag dat de gemeente Amsterdam het kamp in Amsterdam-Osdorp mag laten ontruimen. Wie zich vrijdagochtend om 07.00 uur nog op het kamp bevindt, wordt gearresteerd en belandt in vreemdelingendetentie.

Bron: http://www.parool.nl/parool/nl/224/BINNENLAND/article/detail/3355654/2012/11/29/Asielzoekers-maken-rechtsomkeert-na-zien-nieuwe-opvang.dhtml

Tja je bent dakloos maar de Nederlandse daklozen opvang is niet goed genoeg en impliciet vindt je eigenlijk ook een asielzoekerscentrum niet goed genoeg terwijl je niet eens recht hebt op opvang. Mischien heeft Jo nog een paar logeenkamers over thuis denk ik na het lezen van dit bericht.  Niet echt de manier om goodwill te kweken.


Law Blogs
Law blog
Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.Bookmark and Share

1 opmerking:

Anoniem zei

Ach ja, wij hebben makkelijk praten, hè? En dat doen we dan ook,
een ietsje té makkelijk zelfs.
Ga eens in de schoenen van die mensen staan. Zou jij je dan ook nog zo voorbeeldig gedragen om goodwill te kweken? Goodwill waarvoor eigenlijk?

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator