Asielzoekers maken rechtsomkeert na zien nieuwe opvang

29-11-12   13:52 uur
Een uitgeprocedeerde asielzoeker verlaat het tentenkamp in Osdorp. © ANP

De uitgeprocedeerde asielzoekers die het tentenkamp in Amsterdam Osdorp moeten verlaten, hebben besloten in het kamp te blijven. 88 van de 137 kampbewoners hadden aangegeven het terrein aan de Notweg vrijwillig te verlaten, maar nadat een deel van hen de nieuwe opvang had gezien, besloten ze rechtsomkeert te maken.
In groepjes werden de asielzoekers donderdagochtend met busjes van de GGD naar hun nieuwe tijdelijke onderkomen - een locatie voor daklozenopvang - vervoerd. 'Daar aangekomen vonden ze die opvang echter niets', laat Jo van der Spek van stichting Migrant 2 Migrant weten aan persbureau Novum. 'Zoals het nu lijkt verlaat niemand het kamp vrijwillig.'

De daklozenopvang die tien gemeenten verspreid over het hele land voor maximaal 30 dagen openstelden voor de asielzoekers, was volgens de terugkeerders 'nog minder dan een asielzoekerscentrum'.
De rechter bepaalde woensdag dat de gemeente Amsterdam het kamp in Amsterdam-Osdorp mag laten ontruimen. Wie zich vrijdagochtend om 07.00 uur nog op het kamp bevindt, wordt gearresteerd en belandt in vreemdelingendetentie.

Bron: http://www.parool.nl/parool/nl/224/BINNENLAND/article/detail/3355654/2012/11/29/Asielzoekers-maken-rechtsomkeert-na-zien-nieuwe-opvang.dhtml

Tja je bent dakloos maar de Nederlandse daklozen opvang is niet goed genoeg en impliciet vindt je eigenlijk ook een asielzoekerscentrum niet goed genoeg terwijl je niet eens recht hebt op opvang. Mischien heeft Jo nog een paar logeenkamers over thuis denk ik na het lezen van dit bericht.  Niet echt de manier om goodwill te kweken.


Law Blogs
Law blog
Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.



Bookmark and Share

Reacties

Anoniem zei…
Ach ja, wij hebben makkelijk praten, hĆØ? En dat doen we dan ook,
een ietsje tƩ makkelijk zelfs.
Ga eens in de schoenen van die mensen staan. Zou jij je dan ook nog zo voorbeeldig gedragen om goodwill te kweken? Goodwill waarvoor eigenlijk?

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

š—Ŗš—¼š—²š—»š˜€š—±š—®š—“ šŸ­šŸ³ š—·š—®š—»š˜‚š—®š—暝—¶ š˜‚š—¶š˜š˜€š—½š—暝—®š—®š—ø š—¼š˜ƒš—²š—æ š˜š—¶š—·š—±š—²š—¹š—¶š—·š—øš—² š—Æš—²š˜€š—°š—µš—²š—暝—ŗš—¶š—»š—“ š˜ƒš—®š—» ‘š—±š—²š—暝—±š—²š—¹š—®š—»š—±š—²š—暝˜€’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag

Vraag: Kan ik mijn oude moeder naar Nederland halen?

VACATURE: (junior) juridisch medewerker bij advocatenkantoor Everaert

Interview met Aad van Elswijk, advocaat vreemdelingenrecht te Rotterdam

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)

Wat als je vergeten bent je verblijfsvergunning te verlengen?