De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

02 november 2012

'Kinderpardon heeft vooralsnog geen gevolgen voor azc Katwijk'

Laatste update 1 november 2012 10:56
KATWIJK - Het in het regeerakkoord omschreven kinderpardon voor asielzoekers heeft vooralsnog geen gevolgen voor het centrum in Katwijk. Dat zei de advocaat van het COA het centraal orgaan opvang asielzoekers, gisteren tijdens een kort geding van asielzoekers tegen de Staat. Op het voormalige vliegkamp Valkenburg zijn voornamelijk uitgeprocedeerde buitenlanders gehuisvest, die geen status meer hebben als asielzoeker. ,,Het is lang niet zeker of de kinderen in Katwijk onder het kinderpardon vallen'', zei de advocaat van het COA.
Deze groep komt in principe niet meer voor een verblijf in Nederland in aanmerking en moet binnen vier weken het land verlaten.
Volgens een berekening zou het kinderpardon in Nederland betrekking hebben op zevenhonderd kinderen. Die moeten dan wel aan allerlei voorwaarden voldoen. Zo moeten ze al vijf jaar in Nederland verblijven en onder de 18 jaar zijn.

Bron: http://www.leidschdagblad.nl/regionaal/duinenbollen/article18754293.ece/Kinderpardon-heeft-vooralsnog-geen-gevolgen-voor-azc-Katwijk

Law Blogs
Law blog
Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.Bookmark and Share

1 opmerking:

Geert van der Velde zei

Vluchtelingenwerk Nederland heeft als volgt op dit bericht gereageerd:

"De kop van het artikel is pertinent onjuist en zorgt voor veel verwarring bij mijn collega's op de gezinslocatie in Katwijk en vooral bij de bewoners. Hoewel mensen pas zekerheid hebben als ze hun verblijfsvergunning daadwerkelijk in de hand hebben, hebben we vanuit VluchtelingenWerk wel goede hoop dat een deel van de bewoners van de gezinslocatie Katwijk aanspraak kan maken op deze regeling. Eindelijk duidelijkheid na jarenlange onzekerheid. Om hoeveel mensen het zal gaan, hangt af van de precieze uitwerking van de regeling. Natuurlijk zullen er ook altijd mensen zijn die net buiten deze regeling vallen, maar dat is iets heel anders dan dat het ´kinderpardon' niet zou gelden voor de bewoners van de gezinslocatie in Katwijk. Deze kop slaat de plank finaal mis en zorgt alleen maar voor meer onrust, juist nu er voor veel mensen weer hoop is door deze kinderregeling."

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator