De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

21 november 2012

Teeven bekijkt regeling verblijfsvergunning – asielzoekers wijzen aanbod opvang af

Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) gaat de regeling bekijken op grond waarvan asielzoekers worden afgewezen worden voor een verblijfsvergunning, terwijl ze niet altijd terug kunnen. Dat zei hij vandaag tijdens een debat met de Tweede Kamer over de tentenkampen van illegalen in Amsterdam en Den Haag.

Volgens PvdA-Kamerlid Khadija Arib is het nu bijna onmogelijk om in aanmerking te komen voor een zogeheten ‘buitenschuldverklaring’, waarmee uitgeprocedeerde asielzoekers toch in Nederland mogen blijven omdat terugkeer niet mogelijk is. Teeven zei toe de regeling te bekijken. Wel merkte hij vast op dat het buitenschuldcriterium alleen geldt voor asielzoekers die aantoonbaar hebben meegewerkt aan hun terugkeer. Voor de bewoners van de tentenkampen in Osdorp is dat dus niet het geval, aldus de staatssecretaris. Volgens Teeven weigeren de asielzoekers in de tentenkampen namelijk mee te werken of hun terugkeer te bespreken met de IND.

“Maar als die bereidheid er niet is, wordt het buitengewoon ingewikkeld.”

De staatssecretaris had de asielzoekers eerder een maand opvang geboden als ze meewerken, maar daar weigerden ze op in te gaan. Vervolgens bood de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan de asielzoekers hetzelfde aan bij tien verschillende gemeenten, iets waar Teeven mee kon leven. De uitgeprocedeerde asielzoekers, waarvan een deel eerder vandaag in hongerstaking ging, hebben echter laten weten ook dit voorstel af te slaan. Ze zijn op zoek naar een structurele oplossing. Een asielzoeker uit Sudan na afloop van het debat:

“Anders staan we over dertig dagen weer op straat.”

Bron: http://www.nrc.nl/nieuws/2012/11/21/teeven-bekijkt-regeling-verblijfsvergunning-asielzoekers-wijzen-aanbod-amsterdam-af/http://www.nrc.nl/nieuws/2012/11/21/teeven-bekijkt-regeling-verblijfsvergunning-asielzoekers-wijzen-aanbod-amsterdam-af/

Law Blogs
Law blog
Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.Bookmark and Share

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator