De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

28 november 2012

Tentenkamp asielzoekers wordt ontruimd

Amsterdam laat het tentenkamp van uitgeprocedeerde asielzoekers in Osdorp door de politie ontruimen. Het zal op een rustige en vreedzame manier gebeuren.
0 reacties
De gemeente Amsterdam laat het tentenkamp van uitgeprocedeerde asielzoekers in Osdorp vrijdag door de politie ontruimen. Dat zal op ,,een rustige en vreedzame manier gebeuren'', liet een woordvoerder van burgemeester Eberhard van der Laan woensdag weten. De ontruiming begint in de ochtend.
Hygiëne en voedselveiligheid 
De rechtbank bepaalde woensdag dat de circa 137 asielzoekers hun tentenkamp in Amsterdam-Osdorp moeten verlaten. De rechter is het met de burgemeester eens dat het kamp uit zijn voegen is gegroeid en dat de hygiëne en voedselveiligheid te wensen overlaten.

Onderdak aangeboden
De gemeente hoopt dat de demonstranten voor vrijdag al gebruik hebben gemaakt van de basisopvang die hen 30 dagen wordt aangeboden of elders onderdak hebben gevonden. Amsterdam heeft voor de uitgeprocedeerde asielzoekers binnen en buiten de hoofdstad zogeheten 'bad-bed-brood'-opvang geregeld zodat ze kunnen bijkomen. De gemeente kijkt samen met het staatssecretaris Fred Teeven (Justitie) naar de status van elk individu."

Meewerken aan terugkeer
Ook kunnen demonstranten naar een asielzoekerscentrum, waar ze zullen moeten meewerken aan hun terugkeer. Ongeveer acht mensen uit het kamp hebben hier al gebruik van gemaakt. Als de demonstranten in het tentenkamp blijven, zal de politie ze arresteren en in vreemdelingenbewaring plaatsen.

Gaan niet weg
Een woordvoerder van de stichting Migrant to Migrant, die het opneemt voor de uitgeprocedeerde asielzoekers, heeft al laten weten dat de demonstranten niet weggaan en zich laten oppakken door de politie. Ze vragen betrokken burgers daar bij te zijn. Op donderdagmiddag houden ze een manifestatie bij het kamp en in de straten van Amsterdam.


Bron: http://www.binnenlandsbestuur.nl/bestuur-en-organisatie/nieuws/tentenkamp-asielzoekers-wordt-ontruimd.8508782.lynkx?goback=.gde_1624427_member_190490166

Law Blogs
Law blog
Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.Bookmark and Share

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator