De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

11 november 2010

VluchtelingenWerk dient klacht in tegen Nederlandse wet bij Europese Commissie

AMSTERDAM i (ANP i) - VluchtelingenWerk Nederland dient vrijdag een klacht in bij de Europese Commissie i over de Wet inburgering buitenland. Voor veel mensen in asiellanden is het halen van het certificaat namelijk vrijwel onmogelijk, waardoor gezinnen uit elkaar vallen. De wet discrimineert. Dat heeft een woordvoerder donderdag laten weten.

Het gaat in dit geval om gezinsleden van voormalige asielzoekers, zoals mensen die onder de pardonregeling vielen of hier een vergunning kregen om medische of schrijnende redenen. Volgens de wet moeten mensen in het buitenland die zich bij hun gezin in Nederland willen voegen, in hun eigen land een inburgeringsdiploma halen. VluchtelingenWerk stelt dat dat vaak onmogelijk is. In sommige landen bestaat er geen lesmateriaal in de eigen taal. Het examen wordt op de Nederlandse ambassade afgenomen, maar die is er ook niet overal.

In Afghanistan bijvoorbeeld, is de Nederlandse ambassade al jaren dicht. Afghaanse gezinsleden moeten dus naar Pakistan, wat gevaarlijk en duur is. ,,Soms moeten mensen half Azië doorreizen'', aldus de woordvoerder. De woordvoerder geeft als voorbeeld een Afghaans gezin waarvan de moeder nog steeds probeert om in Pakistan examen te doen. ,,Het gezin in Nederland lijdt er zwaar onder.''

VluchtelingenWerk ziet het liefst dat de wet van tafel gaat maar pleit ervoor dat het examen ook in Nederland mag worden gedaan. ,,Het gaat maar om een kleine groep van duizend gezinsherenigingen.'' De procedure bij de Europese Commissie gaat naar schatting maanden, zo niet jaren duren, denkt de organisatie.

Bron: http://www.europa-nu.nl/id/vik7g0okpazz/nieuws/vluchtelingenwerk_dient_klacht_in_tegen?ctx=vh1aly4653wh&s0e=vhdubxdwqrzw

Waarom niet (ook) bij het EHRM?

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator