De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

18 november 2010

Denemarken voert puntensysteem voor immigratie in

(Belga) De conservatieve minderheidsregering in Denemarken verscherpt door het invoeren van een donderdag voorgesteld puntensysteem bij gezinshereniging nog eens het migratiebeleid van het Scandinavische land.

De puntentabel beloont academische vorming, talenkennis en beroepservaring. Gewone hereniging van gehuwden zonder deze voorwaarden wordt aanzienlijk moeilijker. Het nieuwe systeem lost de 24 jaar-regel op die tot nu toe van kracht is en die zegt dat immigratie van buitenlandse echtgenoten pas vanaf 24 jaar mogelijk is. Partners onder de 24 kunnen nu wel bij hun partner in Denemarken, maar zij moeten dubbel zoveel punten hebben verzameld als de mensen boven de 24 jaar. Deskundigen menen dat de fel controversiële regeling slaat op zowat 500 mogelijke migranten per jaar. "Gezinshereniging zal niet meer mogelijk zijn zonder opleiding, job of talenkennis", zei minister van Integratie Birthe Ronn Hornbech. De linkse eenheidslijst in de oppositie gewaagt van een "sociale Apartheid", omdat enkel mensen uit de hogere klassen in aanmerking komen. "Een Europees dieptepunt", zei de vroegere sociaaldemocratische premier Poul Nyrup Rasmussen; "Hoe laag kan men nog vallen? Ik ben zeker dat dit Denemarken zal beschadigen". Bij de rechtspopulistische DVP, die de minderheidsregering van rechtsliberalen en Conservatieven van Lars Lokke Rasmussen schraagt, spreekt men van een "voorbeeld voor Europa". Waarnemers zijn het erover eens dat de met slechte opiniepeilingen kampende regering de nieuwe regeling in het licht van de parlementsverkiezingen eind 2011 heeft gelanceerd. Het migratiebeleid stond bij de vorige drie stembusgangen sinds 2001 ook centraal in de campagne, met telkens duidelijke gevolgen. (MUA)


Bron: http://www.metrotime.be/nlnewsbelga.html?telexid=55148120

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator