De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

04 november 2010

Meet the judge

Een ontmoeting tussen burgers en rechters

Stel zelf vragen aan rechters en raadheren: Hoe wordt iemand rechter? Wat doet een rechter eigenlijk? Hoe worden straffen bepaald en wat zijn moeilijke zaken voor een rechter?

Informele sfeer
Op 24 november zijn bij rechtbanken en gerechtshoven in het hele land ‘Meet the judge’ bijeenkomsten. Rechtspraak is bijna altijd openbaar, maar in een informele sfeer vragen stellen aan rechters is normaal gesproken niet mogelijk. Op 24 november kunt u wél het antwoord krijgen op vragen die u altijd al graag wilde stellen over de Nederlandse rechtsstaat.

Verbetering van de dialoog
Meet the judge draait om de ontmoeting en het gesprek tussen burger en rechter en geeft zo een aanzet voor de verbetering van de dialoog tussen de Rechtspraak en samenleving. De sessies zijn nadrukkelijk niet bedoeld om individuele zaken te bespreken.

Meer informatie
De invulling van de bijeenkomst verschilt per gerecht. Sommige rechtbanken en gerechtshoven organiseren de bijeenkomst in het eigen gebouw. Anderen kiezen voor een gesprek ‘buiten de deur’, bijvoorbeeld in de plaatselijke bibliotheek. Of rechters verlaten de rechtbank en bezoeken deze dag zelf verschillende organisaties en verenigingen.

De toegang is gratis, maar het aantal deelnemers is beperkt. Daarom verzoeken we u om u aan te melden bij de rechtbank (en het gerechtshof) van uw keuze.

Bron: Meer info hier

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator