De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

11 november 2010

Vluchteling verliest status bij terreurdaden

LUXEMBURG (ANP i) - Een vluchteling in de Europese Unie i mag niet automatisch die status kwijtraken als blijkt dat hij tot een terroristische organisatie behoorde. De autoriteiten kunnen wel ingrijpen als blijkt dat de vluchteling zelf verantwoordelijk was voor terreurdaden.

Dat maakte het Hof van Justitie van de EU in Luxemburg dinsdag bekend. De rechters oordeelden in de zaak van twee Turken van Koerdische afkomst. Beiden waren actief in terreurorganisaties. De ene raakte zijn asiel en vluchtelingenstatus in Duitsland kwijt, de ander kreeg niet eens asiel.

De rechters in Luxemburg vinden dat een lidmaatschap van een terreurorganisatie op zich geen reden is om de vluchtelingenstatus te verliezen. De autoriteiten moeten van elk persoon individueel bekijken of die zich ,,daadwerkelijk'' schuldig heeft gemaakt aan terreur.

Bron: http://www.europa-nu.nl/id/vik5gm9vh1m7/nieuws/vluchteling_verliest_status_bij?ctx=vh1aly4653wh&s0e=vhdubxdwqrzw

Ik ga eens op zoek naar die uitspraak. Normaal wordt in dit soort zaken artikel 1-f van het Vluchtelingenverdrage tegengeworpen maar ook daar is wel vereist dat je wist of kon weten dat je heel fout bezig was. Later meer......

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator