De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

28 november 2010

'Zwitsers gaan buitenlandse boeven uitzetten'

BERN (ANP) - Een omstreden voorstel om niet-Zwitsers voortaan automatisch het land uit te zetten bij een veroordeling, lijkt zondag te zijn aangenomen. Volgens een prognose van omroep SRG stemde 53 procent van de Zwitsers zondag bij een referendum voor het plan.

De foutenmarge van de peiling is echter 3 procent, zodat er nog een kleine kans is dat het plan is afgewezen.

Het voorstel komt van de rechtse Zwitserse Volkspartij SVP, de grootste partij van het land. Iedere Nederlander of andere niet-Zwitser die in het Alpenland schuldig wordt bevonden aan bepaalde strafbare feiten, verliest voortaan vanzelf zijn verblijfsvergunning. Nu zetten rechters ongeveer drie- à vierhonderd mensen per jaar uit bij een veroordeling. Bij automatische verbanning zou dat verviervoudigen naar circa 1500 per jaar.

De SVP gebruikt posters waarbij witte schapen enkele zwarte schapen van een Zwitserse vlag trappen.

Bron: http://www.brabantsdagblad.nl/algemeen/bdbuitenland/7704485/Zwitsers-gaan-buitenlandse-boeven-uitzetten.ece


Zou dat hier ook kunnen als de wet wordt gewijzigd of zit dan de Europese Terugkeerrichtlijn in de weg? Vroeger onder de Romeinen werd verbanning beschouwd als de zwaarste straf. En het kost niets.


Law Blogs
Law blog

1 opmerking:

Gart Adang zei

Polanski?
Maar die heeft toch EU verblijfsrecht als Pool ...

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator