De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

20 augustus 2010

Rechtzaak inburgering buitenland

Op 10 augustus diende voor de rechtbank in Zwolle het beroep in de zaak van de Afghaanse familie Safi. De vader woont in Vianen met zijn acht kinderen, de moeder verblijft noodgedwongen in Pakistan omdat zij het inburgeringsexamen niet heeft gehaald en daarom niet met de kinderen naar Nederland mocht komen. VluchtelingenWerk vindt dat een uitzondering moet worden gemaakt op de eis om vóór de komst naar Nederland het inburgeringsexamen te halen. Uiterlijk binnen vier weken doet de rechtbank uitspraak.


Kinderen missen moeder
Het is zeer de vraag of de moeder ooit zonder enige hulp het inburgeringsexamen zal halen: zij is analfabeet. De vader is niet in staat om voor hun acht kinderen in Nederland te zorgen. Hij is al minder gaan werken om meer tijd en aandacht te hebben voor de kinderen. Desondanks gaat het slecht met hen: ze missen hun moeder enorm.

Uitzondering op inburgeringsvereiste in buitenland?
De advocaat heeft de rechtbank gevraagd voor de moeder een uitzondering op het inburgeringsvereiste te maken, zodat zij naar Nederland kan komen om voor haar kinderen te zorgen en hier het inburgeringsexamen kan doen. Daar het een belangrijke principiële zaak betreft, heeft Prof. mr. K. Groenendijk de advocaat van advies gediend. In dit advies geeft hij een onderbouwing voor de stelling dat de Wet inburgering buitenland in strijd is met Europees en internationaal recht.

Ontheffing inburgeringsplicht
In de petitie vraagt VluchtelingenWerk de minister de moeder van de inburgeringsplicht te ontheffen. Als u het hiermee eens bent en ook vindt dat de moeder beter in Nederland kan inburgeren, teken dan de petitie.

Bron: http://www.vluchtelingenwerk.nl/actueel/rechtzaak-inburgering-buitenland.php

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator