24 maart 2021

Donderdag 25 maart 2021: Collegiaal overleg Chavez Vilchez met o.a. een Powerpoint presentatie over het lopende hoger beroep inzake een zieke volwassene

De Zoombijeenkomst start om 17.00 stipt en duurt tot 19.00. U moet zich ruim van tevoren aanmelden via wytzia @ Yahoo.com met in de titel "Chavez".

De eerste 5 minuten is Lien Hoesein even aan het inventariseren wie er deze zomer mee gaat doen met haar training sociale vaardigheden in de vreemdelingenrechtpraktijk. Dat is een andere cursus van deze zelfde werkgroep.

Daarna gaat Wytzia Raspe in op het verschil in interpretatie van de Zambrano lijn door Nederland en het Verenigd Koninkrijk en hoe die is aangevoerd in het Hoger Beroep.

Vervolgens kunnen de deelnemers hun eigen ervaringen en vragen delen.

Wellicht is het ook handig om deze artikelen ter inspiratie door te lezen: https://brill.com/view/journals/emil/23/1/emil.23.issue-1.xml

U krijgt een certificaat van deelname. Niet-leden betalen 10 euro bijdrage voor de kostenpot van de werkgroep.


 

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Kijk ook eens op dit reisblog: https://www.europevisitandvisa.com/

Kijk ook eens op dit boekenblog bijvoorbeeld voor: The invasion of the last free kingdom of Sri Lanka - And the love of a girl for an elephant - Review of "The Elephant Keeper's daughter"
http://www.dutchysbookreviewsandfreebooks.com/2021/02/the-invasion-of-last-free-kingdom-of.html
StudieboekenStudieboeken

Vacatures bij het COA dat asielzoekers opvangt

 Op het moment zijn er 11 vacatures. Die kunt u hier vinden: https://www.coa.nl/nl/lijst/vacatures?type=30

 Onder meer deze:

Senior beleidsadviseur opvang & begeleiding

Het Centraal Orgaan voor Opvang Asielzoekers (COA) is verantwoordelijk voor de opvang, begeleiding en uitstroom (uit de opvang) van asielzoekers in Nederland. Een flinke politieke en maatschappelijke opdracht die veel van onze medewerkers vraagt. Als senior beleidsadviseur lever je een zeer belangrijke bijdrage aan dit primaire proces en zorgen we samen voor een goede opvang en begeleiding van asielzoekers in Nederland.

Vakontwikkeling & ondersteuning (V&O)

Je komt te werken bij de afdeling Beleid primair proces dat onder de directie vakontwikkeling en –ondersteuning (V&O) valt. Samen met ruim veertig beleidsregisseurs en -adviseurs ben je verantwoordelijk voor de vertaling van opdrachten naar uitvoerbaar beleid, inclusief het signaleren van relevante ontwikkelingen.

Complexe beleidsopdrachten

We werken opdracht- en vraaggericht. Complexe beleidsopdrachten, ontwikkelingen en signalen uit het primair proces weet jij dan ook te vertalen naar een uitvoerbaar beleid. Je schrijft en adviseert bijvoorbeeld over onderwerpen zoals inburgering, participatie, gezondheid, terugkeer naar het land van herkomst, veiligheid en incidenten. Maar je bent ook bezig met zeer recente onderwerpen zoals beleid rondom COVID-19 en het gebruik van quarantaine locaties. Je adviseert over de uitvoering van dit beleid en je bent nauw betrokken bij de implementatie ervan. Bij grotere complexe beleidsopdrachten stel jij een uitvoeringsgroep samen en voer je de regie over de realisatie van dit beleid. Vanuit politiek-maatschappelijke ontwikkelingen en trends bepaal jij de noodzaak voor nieuw of aangepast beleid.

Verbeteren kwaliteit

Onze afdeling is vollop aan het ontwikkelen, jij zal dan ook een belangrijke rol gaan vervullen bij het verbeteren van de kwaliteit van het bestaande maar ook het nog te ontwikkelen beleid. Je stelt kwaliteitsplannen op, coacht beleidsadviseurs op inhoud en kwaliteit en doet verbeterinitiatieven.

Organisatiebreed adviseer je over de werking van wet- en regelgeving met betrekking tot specifieke onderwerpen. Je vertegenwoordigt de afdeling, zowel in- als extern, in overlegsituaties. Daarnaast neem je deel aan multidisciplinaire werk- en projectgroepen en vervul je soms de rol van secretaris.

Kortom; mede door jouw voorstellen, beleidskaders en instrumentarium zorgen we voor een goede opvang en begeleiding van asielzoekers in Nederland.

Wat verwachten wij van jou?

  • Wo werk- en denkniveau
  • Zeer ruime ervaring als (senior) beleidsadviseur
  • Je bent analytisch zeer sterk en resultaatgericht
  • Je beschikt over uitstekende spreek- en schrijfvaardigheden

Het COA als werkgever

Bij het COA vangen we al sinds 1994 asielzoekers op in opvangcentra. In onze opvangcentra bieden we hen basisvoorzieningen en begeleiding naar hun toekomst in Nederland of daarbuiten. Onze organisatie is altijd in beweging. Meebewegen met de (politieke) realiteit en samen inspelen op kansen zit in onze genen.

Bij ons werk je samen met collega’s uit diverse disciplines aan de opvang en begeleiding van asielzoekers uit allerlei culturen en met diverse achtergronden. Wij bieden je een veelzijdig en afwisselend takenpakket en vragen van jou zelfstandigheid. Je krijgt veel vrijheid voor eigen inbreng en wij waarderen initiatieven die ons werk beter maken. Je krijgt van ons volop de ruimte en begeleiding om jezelf te ontwikkelen. Denk aan het volgen van een opleiding, waardoor je nog beter kunt functioneren in je huidige functie of kunt doorgroeien. Wil je meer weten kijk dan op  Werken bij het COA.

We vinden duurzame inzetbaarheid en diversiteit in ons personeelsbestand belangrijk. Daarom maken we optimaal gebruik van de diverse talenten en vermogens van onze medewerkers. Voor jouw werk krijg je een aantrekkelijk salaris, eerlijke vergoedingen en een goed pensioen.

Wat bieden we jou?

Een uitdagende en afwisselende functie met op termijn uitzicht op een vast dienstverband in een dynamische organisatie met uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden conform de cao Sociaal werk. De aanstelling zal in eerste instantie voor de duur van 1 jaar zijn. Afhankelijk van de ontwikkelingen binnen het COA en het functioneren behoort verlenging met 1 jaar dan wel omzetting in een contract voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden.

Je krijgt veel vrijheid en zelfstandigheid in je werkzaamheden. Het COA hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Jouw standplaats is Den Haag (ZH).

Ons aanbod

  • Een salaris van minimaal € 4.252,02 en maximaal € 5.726,80 bruto per maand o.b.v. 36 uur (schaal 10, cao Sociaal werk) Het COA heeft een eigen functieboek en salarisgebouw.
  • Een dienstverband van 36 uur per week
  • Individueel keuzebudget van 18% van het jaarsalaris (incl. vakantiegeld en eindejaarsuitkering)
  • 144 uur vakantieverlof bij een fulltime dienstverband (plus 26 uur in IKB)
  • Vitaliteitsuren (afhankelijk van de leeftijd)
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een persoonlijk loopbaanbudget
  • Een goede balans tussen werk en vrije tijd

Wil je bij het COA werken dan vragen we een positieve Verklaring Omtrent Gedrag. Alle collega’s leggen de Eed of Belofte af.

Planning

Je kunt op deze vacature reageren tot en met 2 april. We kijken uit naar jouw sollicitatie!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

  • 36 uur

  • Den Haag


  • Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

    Kijk ook eens op dit reisblog: https://www.europevisitandvisa.com/

    Kijk ook eens op dit boekenblog bijvoorbeeld voor: The invasion of the last free kingdom of Sri Lanka - And the love of a girl for an elephant - Review of "The Elephant Keeper's daughter"
    http://www.dutchysbookreviewsandfreebooks.com/2021/02/the-invasion-of-last-free-kingdom-of.html
    StudieboekenStudieboeken

    Inburgering is geen bijzaak. Advies over marktwerking en de kwaliteit van het inburgeringsonderwijs door ACVZ

    Inburgeringsonderwijs moet veel serieuzer worden genomen. Net als bij andere publieke diensten zoals basisonderwijs en gezondheidszorg moet de kwaliteit ervan worden geborgd. Dit kan de onderwijsinspectie doen door toezicht te houden op het inburgeringsonderwijs. 

    Borg publieke belangen en kwaliteit inburgeringsonderwijs

    De nieuwe Wet inburgering treedt in 2022 in werking. Gemeenten krijgen de regie over het inburgeringsonderwijs en kopen dit onderwijs in. Een deel van de bestaande marktwerking blijft daarmee bestaan. Private aanbieders zullen het onderwijs blijven verzorgen en de stichting ‘Blik op Werk’ blijft de organisatie die het kwaliteitskeurmerk afgeeft. Omdat de resultaten van het inburgeringsstelsel tot nu toe steeds zijn achtergebleven bij de verwachtingen, en een deel van de marktwerking blijft bestaan, moet er nu serieus werk worden gemaakt van de borging van de kwaliteit van het inburgeringsonderwijs.

    De marktwerking in het inburgeringsonderwijs werd ingevoerd bij het opzetten van het bestaande inburgeringsstelsel. De inburgeraar moest zelf alles regelen en inkopen. Voor de inburgeraar was het echter niet helder welke taalbureau’s of inburgeringsbureau's goede kwaliteit boden. De publieke belangen, zoals kwaliteitsborging, consumentenbescherming en de transparantie van de markt, blijken onvoldoende geborgd in het huidige systeem. Door het in gebreke blijven van goede kwaliteitswaarborgen konden inburgeraars niet tijdig inburgeren en kregen ze boetes of werden ze verplicht om leningen terug te betalen. De toezegging van de overheid om (opnieuw) naar de persoonlijke omstandigheden van inburgeraars te kijken, is volgens de adviesraad onvoldoende. Er is namelijk geen ruimhartige herbeoordeling geweest van beslissingen om leningen niet kwijt te schelden en boetes op te leggen. Het gevolg hiervan is dat inburgeringsplichtigen langdurig geconfronteerd blijven met schulden.

    Redenen om kwaliteit van het inburgeringsonderwijs publiek te borgen

    • Onderwijs is in Nederland onderworpen aan toezicht door de Onderwijsinspectie. Er is geen reden waarom het inburgeringsonderwijs van dit toezicht uitgezonderd zou moeten zijn. Goed inburgeren is in het belang van de inburgeringsplichtigen én van de samenleving. Met een goede inburgering kan de inburgeraar volwaardig deelnemen aan de samenleving, participeren op de arbeidsmarkt en in eigen levensonderhoud voorzien;
    • Inburgeraars en met name asielstatushouders vormen vaak een kwetsbare groep. Inburgeringsplichtigen zijn de Nederlandse taal niet machtig. Zij hebben relatief vaak een laag opleidingsniveau en veelal ook nog persoonlijke (psychische) problemen. Voor deze groep is het dan ook moeilijk om voor haar eigen belangen op te komen;
    • Het belang voor de inburgeringsplichtige om tijdig in te burgeren is groot. Als je niet op tijd bent ingeburgerd, kan een bestuurlijke boete worden opgelegd en kan dit ook gevolgen hebben voor het recht op verblijf;
    • Zonder succesvolle inburgering kunnen mensen geen Nederlandse nationaliteit krijgen. Zonder naturalisatie kan de laatste stap om volwaardig deel uit te maken van de Nederlandse samenleving niet worden gezet. De kwaliteit van het inburgeringsonderwijs is daarom cruciaal en dient beter door de overheid te worden geborgd.

    Presentatie van het advies

    Tijdens de digitale presentatie op 23 maart 2021 gaf  Hugo Fernandes Mendes (lid ACVZ) de aftrap en schetste kort de inhoud van het advies.

    Daarna hebben een aantal mensen, die op verschillende manieren te maken hebben met het inburgeringsonderwijs, gereageerd op de uitkomsten van ons rapport:

    Payman Hanifi Moghaddam, als directeur van een taalschool (Hamrah);

    Bert Wijbenga als wethouder van Rotterdam;

    Jeanine Klaver als onderzoeker (Regioplan).

    Monique Kremer (voorzitter ACVZ) fungeerde als moderator bij het gesprek.

    De presentatie van het advies kunt u hier  bekijken. ( Let op!  De presentatie begint bij minuut 4)

     

     Bron: https://www.adviescommissievoorvreemdelingenzaken.nl/publicaties/publicaties/2021/03/23/inburgering-is-geen-bijzaak

     

    Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

    Kijk ook eens op dit reisblog: https://www.europevisitandvisa.com/

    Kijk ook eens op dit boekenblog bijvoorbeeld voor: The invasion of the last free kingdom of Sri Lanka - And the love of a girl for an elephant - Review of "The Elephant Keeper's daughter"
    http://www.dutchysbookreviewsandfreebooks.com/2021/02/the-invasion-of-last-free-kingdom-of.html
    StudieboekenStudieboeken

    Articles on the Zambrano / Chavez article 20 TFEU doctrine

    This month marks the tenth anniversary of the ground-breaking Ruiz Zambrano judgment (C-34/09) of the Court of Justice. Peter Van Elsuwege and I edited a special issue on the evolutions of the article 20 TFEU doctrine in 10 years time. The special issue answers some of the questions that were raised ten years ago, and further discusses some of the questions that haven't been answered yet. Many thanks to Martijn Van den Brink, Hanneke van Eijken, Stephen Coutts, and Ellen Nissen for their wonderful contributions! And many thanks to Paul Minderhoud, Sandra Mantu, and Brill publishers for the opportunity to publish this project as a special issue for the European Journal of Migration and Law! Most of the contributions are open access, and can be found here: 

     https://brill.com/view/journals/emil/23/1/emil.23.issue-1.xml

     

    Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

    Kijk ook eens op dit reisblog: https://www.europevisitandvisa.com/

    Kijk ook eens op dit boekenblog bijvoorbeeld voor: The invasion of the last free kingdom of Sri Lanka - And the love of a girl for an elephant - Review of "The Elephant Keeper's daughter"
    http://www.dutchysbookreviewsandfreebooks.com/2021/02/the-invasion-of-last-free-kingdom-of.html
    StudieboekenStudieboeken

    Vacatures voor Interculturele Mediators bij Nidos

    DEADLINE 26 MAART!
    Stichting Nidos - Jeugdbescherming ondersteunt minderjarige vluchtelingen in Nederland. Nidos heeft vacatures voor Interculturele Mediators met een Syrische, Eritrese, Afghaanse of Noord-Afrikaanse achtergrond (8-24u/week). Naast goed Nederlands of Engels beheers je ook het Syrisch-Arabisch, Tigrinya, Farsi/Dari of Pashtu.
    Ze zoeken kandidaten in heel Nederland, maar vooral in Noord-Nederland.

     https://www.nidos.nl/home/organisatie-en-medewerkers/werken-bij-nidos/vacatures/

     

     

    Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk 

    23 maart 2021

    Na een zomer vol Black Lives Matter besloot ik een boek te recenseren over een zwarte vrije vrouw in de kolonie Suriname die voor het recht om te trouwen actie voerde

    Al jaren schrijf ik recensies voor een boekenwebsite. Dat gaat in het Engels vandaar dat de volgende tekst ook in die taal is.

    It was after a summer of Black Lives Matters protests all over the world in the midst of a pandemic that I was given the opportunity to review

    Elisabeth Samson, Forbidden Bride

    Based on the true story of the first black woman in 18th century Suriname to get legal permission to marry white.

    Surinam or in Dutch Suriname was a Dutch colony in the north of South America. While in European Holland slavery was outlawed and apparently there was not a problem when people of different skincolours wanted to marry (The country had not that long ago fought a war of independence over freedom of religion), the colony was ruled under a different set of rules. Those rules were stipulated by the first governor and it felt to me like the whole area was ruled like it was a company.

    One of those rules stipulated that everyone was allowed to marry everyone apart from people with not a drop of white blood in them. They were forbidden to marry white. That resulted in many people having a common law girlfriend boyfriend relationship. 

    Elisabeth is not a slave. She is a free woman and she comes from a very rich family. She owns her own plantations and companies. Yes she owns her own slaves!

    From someone from an oppressed minority I was expecting goodwill towards her fellow blacks. She however has none. For her slavery is as normal as it is for the white people in the country. It even goes that far that when one of her familymembers hits financial rock-bottom they make him a slave reasoning that then people will take care of someone who is too stupid to do it for himself.

    The cruelty towards the slaves in widely pictured and that made me so dislike Elisabeth. But mine are 21st century eyes. In those days things were regarded normal. Enlightenment and human rights were a thing of the distant future. The fact that the Marrons, the run away slaves, were cruel too would not have helped either.

    So we have very rich Elisabeth who is black. She has a lover who is a German army officer serving in Paramaribo who she loves very much. But whoever she petitions whatever money she pays their marriage stays forbidden. So she even goes to Holland to take it to court.

    So Elisabeth uses her money and takes the government to court. She keeps at it because she insists to be treated the same as all other rich planters. Yes first it is love but later on in her life I could not rid myself of the feeling that it was just prestige that kept her going.

    Remember the king of the Jungle in  Jungle Book who sings "I want to be like youhooohooo. To walk like you, talk like you dooohooohooo." Well that was the impression I got of her in the second half of the book.

    Towards the end I found the book getting a bit of a chore. But that often happens with stories based on real lives. An author cannot invent thrilling moments. However I thought it a very interesting insight in my country's history. For a lawyer the legal issues are also interesting to read about. The author has a nice writing style. I am not sure if the introduction part of doing research is based on real life facts or just a literary plot.

    I can recommend the story. Four stars out of 5.




     

     

    Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

    Kijk ook eens op dit reisblog: https://www.europevisitandvisa.com/

    Kijk ook eens op dit boekenblog bijvoorbeeld voor: The invasion of the last free kingdom of Sri Lanka - And the love of a girl for an elephant - Review of "The Elephant Keeper's daughter"
    http://www.dutchysbookreviewsandfreebooks.com/2021/02/the-invasion-of-last-free-kingdom-of.html
    StudieboekenStudieboeken

    (UPDATED) Leed van een Jeminitische statushouder in Griekenland die naar Nederland trok had deels voorkomen kunnen worden in mijn opinie

    Wat deze meneer is overkomen is vreselijk. Vrouw en kind verloren. Gevlucht naar Jordanië. Via Griekenland kwam hij in Nederland en heeft nu psychische problemen.

     

    Slachtoffer van een hardvochtig Europees asielbeleid

    Een fataal vinkje in het dossier

    De oorlog in Jemen en het Europese asielbeleid verwoestten het leven van Mohammed Abdulrahman. De asielzoeker verloor vrouw en dochter en werd suïcidaal. Vanwege een vinkje in een Grieks dossier moet hij van Nederland terug naar Griekenland, waar hij zware trauma’s opliep.

     Lees hier het artikel in de Groene Amsterdammer https://www.groene.nl/artikel/een-fataal-vinkje-in-het-dossier

    Maar ik zou zo graag goede voorlichting zien. In Jordanië worden vluchtelingen best goed opgevangen, Wellicht doordat de helft van de autochtone inwoners zelf ook de afstammelingen van vluchtelingen is. Dan laten vervolgens mensen zich verleiden door mensensmokkelaars om naar Europa waar goed aan de bomen groeit te gaan. Chios, Lesbos etc zit vol met NGO's die helpen. Kan dan niet daar worden gecheckt of iemand al verblijf heeft en met fondsengeld mensen worden geholpen een baan te zoeken elders in Griekenland en woonruimte? Nee mensen gaan weer voor de gouden bergen in dit geval West Europa want tussen Griekenland en Nederland liggen heel wat andere tussenstoppen. Kunnen we niet EU breed wat doen aan vestiging in Griekenland (tijdelijke woonruimte en taaltraining zoals bij statushouders hier)? Ja dat levert ons migratie professionals geen cent op maar is misschien voor die cliënt een stuk beter dan hier jaren tussen wal en schip. Deens Vluchtelingenwerk doet dat.

     Ik wil jullie deze aanvulling van Niene ook laten lezen:


     

    In principe kan iemand met een verblijfsvergunning in een ander EU land met een TWV in Nederland werken in een krapteberoep of als zelfstandig ondernemer, heb ik begrepen. Min of meer analoog aan toetredende EU landen in eerste periode. Dat zou misschien voor deze meneer een mogelijkheid kunnen blijken. Psychische weerbaarheid wordt ook niet altijd slechter van dit soort pragmatische oplossingen. Het herontdekken van eigen kracht en keuze helpt zéker ook bij verwerking. Procederen met een zwaard van Damocles boven je hoofd staat verwerking nogal in de weg. Daarom is een pragmatische knutselmethode soms te verkiezen. Bij het ministerie SZW is een werkelijk verbijsterend lange lijst aan krapteberoepen te vinden. Ik zou die eens met meneer doornemen. Op EU niveau is binnenkort bijstelling te verwachten met ruimere mogelijkheden voor statushouders om in andere landen te werken. Daar heeft o.a. de Eurocities Working Group Migration zich zwaar voor beijverd en naar lijkt met enig succes.

     

     

    Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

    Kijk ook eens op dit reisblog: https://www.europevisitandvisa.com/

    Kijk ook eens op dit boekenblog bijvoorbeeld voor: The invasion of the last free kingdom of Sri Lanka - And the love of a girl for an elephant - Review of "The Elephant Keeper's daughter"
    http://www.dutchysbookreviewsandfreebooks.com/2021/02/the-invasion-of-last-free-kingdom-of.html
    StudieboekenStudieboeken

    Huiselijk geweld en Turkije: Withdrawal from the Istanbul Convention by Turkey: A Testing Problem for the Council of Europe

     

    Written by
    facebook sharing button 

    On Saturday 20 March 2021, Turkey woke up to a historic first – the announcement of its first withdrawal from a human rights treaty by the President. A presidential decision declared that Turkey was leaving the Council of Europe Convention on Preventing and Combating Violence against Women and Domestic Violence. This is the convention better known, most ironically, as the Istanbul Convention due to Turkey’s leading role in its creation.

    Published in the Official Gazette in the early hours of 20 March 2021, Presidential Decision 3718 reads:

    ‘It is decided that the Council of Europe Treaty on Preventing and Combating Violence against Women and Domestic Violence signed on 11/5/2011 and ratified on 10/2/2012 with the Council of Ministers Decision No 2012/2816 is to be terminated based on Presidential Decree No 9 paragraph 3.’

    The Istanbul Convention was ratified by the Turkish Grand National Assembly on 24 November 2011. Its ratification was unanimous. On 10 February 2012, it was approved by the Council of Ministers, an organ now replaced with the President, as this constituted step two of the completion of the domestic ratification process. On 8 March 2012 (yes, indeed, International Women’s Day) Law No. 6284 was passed with the aim of incorporating the Istanbul Convention into domestic law. Its Article 1(a) states that it is ‘based on the Turkish Constitution and international treaties to which Turkey is a state party, in particular, the Council of Europe Treaty on Preventing and Combating Violence against Women and Domestic Violence.’

    Throughout the weekend, constitutional lawyers and bar associations in Turkey repeatedly pointed out that this withdrawal decision is clearly against Turkey’s Constitution. This is due to the fundamental constitutional principle that the executive cannot usurp the powers of the legislature. Article 90 of the Constitution requires the Parliament to ratify human rights treaties by legislation. It is only following Parliament’s ratification that the President’s executive powers of approval and publication of international treaties are triggered under Article 104 of the Constitution,  a provision that regulates the executive powers of the President. Human rights treaties, therefore, first become domestic law by way of a vote in Parliament passing a ratification law. Any law that is passed by Parliament cannot be the subject of executive amendment under the Constitution. The executive, that is the President, cannot exercise legislative functions. As a matter of domestic law, it cannot repeal a law, in this case, the Parliament’s act of ratification of the Istanbul Convention on 24 November 2011. This law can only be amended or repealed by the Parliament by passing a domestic law to denounce a treaty. It then becomes constitutionally possible for the President to complete the process of denunciation by giving effect to that law as the executive organ.

    The President’s decision to withdraw from a human rights treaty in this case is based on his own prior presidential circular that assigns him the power to withdraw from a treaty. Yet, under Article 104 of the Constitution, this power can only be interpreted as an executive power. It cannot be used to override the acts of the legislative, making a human rights treaty part of domestic law by way of enacting a legislation. This decision, and the circular it rests on, therefore, points to a deeper decay in the basic structure of the Constitution in Turkey in delineating the sphere of action of the legislative and the executive under the Constitution. Those who argue for the domestic legality of the withdrawal decision based on a previous presidential circular, therefore, are defending that Presidential circulars can repeal existing domestic legislation. From the perspective of the well-established canon of constitutional law interpretation in Turkey, this is an untenable position, or rather an unconstitutional position. Accepting that human rights treaties made part of domestic law by the Parliament can be repealed by a presidential decision based on a Presidential decree means accepting that the President of Turkey can repeal existing domestic legislation. This also means defending that the President can withdraw from any human rights treaty, despite the presence of acts of Parliament making a treaty part of domestic law in the middle of any other night through simply publishing a presidential decision.

    Continue here: https://www.ejiltalk.org/withdrawal-from-the-istanbul-convention-by-turkey-a-testing-problem-for-the-council-of-europe/?utm_source=mailpoet&utm_medium=email&utm_campaign=ejil-talk-newsletter-post-title_2

     

     

    Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

    Kijk ook eens op dit reisblog: https://www.europevisitandvisa.com/

    Kijk ook eens op dit boekenblog bijvoorbeeld voor: The invasion of the last free kingdom of Sri Lanka - And the love of a girl for an elephant - Review of "The Elephant Keeper's daughter"
    http://www.dutchysbookreviewsandfreebooks.com/2021/02/the-invasion-of-last-free-kingdom-of.html
    StudieboekenStudieboeken

    21 maart 2021

    Free "The Last Safe Place" by Ray Schultze - Avonturenroman met in de hoofdrol een Syrische vluchtelinge - vandaag gratis the downloaden

    With her father dead, Eliamma has no choice but to escape the holocaust of her Syrian homeland. The safety of Sweden beckons, but standing in her way is a vengeful smuggler and a storm of anti-immigrant hatred. American expatriate Rob Kingston wants to help her--if they can survive their plunge into the sinister world of international art forgery.

    Eliamma is a teenage Syrian refugee on the run in Vienna. She's being hunted and she's alone. When an accidental encounter brings her under the protection of American art forger Rob Kingston, the consequences are unexpected and devastating. The time is now, as waves of men, women and children sweep across Europe, desperate to escape the chaos and horrors of a war-scoured Middle East. It's an upheaval unprecedented since the end of World War Two. Among Austrians and their European neighbors, compassion is fighting a losing battle with fear. Into this cauldron plunges Eliamma, a Damascene Christian hoping to find sanctuary in Sweden. She and Kingston clash the moment they set eyes on each other, and together they spin a relationship based on half-truths, lies and cover-ups. Almost too late, they discover they're also each other's savior.
     
    Top reviews from the United States
    Jeffrey L. Dye
    5.0 out of 5 stars Safe Bet: A Good Read
    Reviewed in the United States on August 16, 2018
    Verified Purchase
    Readers of Robert Goddard's thrillers will find in Ray Schultze another accomplished stylist, storyteller, plotter, observer, and chronicler of human nature. Set in Vienna, the novel weaves tales of Eliamma and Nizar, two teenaged Syrian refugees, with an account of master art forger Rob Kingston and his attempts to outwit both Detective Deniz Ehrlich and fanatical Austrian vintner Vincent Debray. The novel abounds with rich descriptive detail about Viennese coffee, Syrian cuisine, Hapsburg architecture, as well as sophisticated and layered portraits of all characters, no matter how minor. The plot unfolds through clever twists and byways, showcasing the author's careful research. this novel offers pure and intelligent entertainment. 
     


    Zelf ook nog niet gelezen.

     

     

     

    Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

    Kijk ook eens op dit reisblog: https://www.europevisitandvisa.com/

    Kijk ook eens op dit boekenblog bijvoorbeeld voor: The invasion of the last free kingdom of Sri Lanka - And the love of a girl for an elephant - Review of "The Elephant Keeper's daughter"
    http://www.dutchysbookreviewsandfreebooks.com/2021/02/the-invasion-of-last-free-kingdom-of.html
    StudieboekenStudieboeken

    10 maart 2021

    Start up verblijfsvergunning en het vinden van een facilitator

     

    One of the conditions of the startup residence permit is that you work together with a business mentor: a facilitator. The startup entrepreneur and the facilitator must establish their partnership in a (signed) agreement.

    The facilitator provides the startup entrepreneur with a tailor-made package of support depending on the specific needs of the startup entrepreneur. The facilitator may, for example, help with operational management. They may also help with marketing, research and investing acquisition for setting up an innovative business.  

    Conditions

    The facilitator must meet certain conditions:

    • The facilitator must have experience in guiding innovative startups.
    • The facilitator must be financially stable.
    • The facilitator may not, in any case, be in receivership or bankrupt and must have no negative equity.
    • The facilitator may not have a majority interest in the startup company.
    • The facilitator may not be a family member up to the third degree. This means they cannot be a child, parent, grandparent or aunt/uncle of the startup entrepreneur.

    Recognised facilitators: See here: https://english.rvo.nl/find-facilitator

     

     

    Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

    Kijk ook eens op dit reisblog: https://www.europevisitandvisa.com/

    Kijk ook eens op dit boekenblog bijvoorbeeld voor: The invasion of the last free kingdom of Sri Lanka - And the love of a girl for an elephant - Review of "The Elephant Keeper's daughter"
    http://www.dutchysbookreviewsandfreebooks.com/2021/02/the-invasion-of-last-free-kingdom-of.html
    StudieboekenStudieboeken

    Hoe zit het nu met het reizen met een visum tijdens de Corona epidemie en vliegverboden?

     

    Voor de volgende landen geldt vanaf 23 januari een vliegverbod:

    • Zuid-Afrika;
    • Argentinië;
    • Bolivia;
    • Brazilië;
    • Chili;
    • Colombia;
    • Dominicaanse Republiek;
    • Ecuador;
    • Frans-Guyana;
    • Guyana;
    • Panama;
    • Paraguay;
    • Peru;
    • Suriname;
    • Uruguay; en
    • Venezuela.

    Het vliegverbod voor het Verenigd Koninkrijk is vanaf 9 maart 00:01 uur opgeheven.

    Check hier of er iets veranderd: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/reizen-en-vakantie/vliegverbod-en-aanmeerverbod

    Voor reizigers uit landen buiten de EU geldt een inreisverbod. De lijst met uitzonderingen hierop was voor een aantal groepen tijdelijk opgeschort. Die uitzonderingen zijn weer van toepassing. Dat betekent dat de volgende groepen weer Nederland mogen inreizen: zakenreizigers, studenten, kennismigranten, professionals uit de culturele en creatieve sector en langeafstandsgeliefden.

     https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nieuws/2021/03/08/verdere-verruiming-lockdown-nog-niet-verantwoord

     

     

     

    Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

    Kijk ook eens op dit reisblog: https://www.europevisitandvisa.com/

    Kijk ook eens op dit boekenblog bijvoorbeeld voor: The invasion of the last free kingdom of Sri Lanka - And the love of a girl for an elephant - Review of "The Elephant Keeper's daughter"
    http://www.dutchysbookreviewsandfreebooks.com/2021/02/the-invasion-of-last-free-kingdom-of.html
    StudieboekenStudieboeken

    07 maart 2021

    Ierse rechter vindt het zeggen in een Zambrano zaak dat de vader wel kan worden uitgezet omdat de moeder voor de kinderen kan zorgen in strijd met de gelijkheid van mannen en vrouwen

    "Was the Minister’s conclusion that the third and fourth applicants’ primary carer was their mother unreasonable? 11. Court’s Answer: ‘Yes’. Not only was it unreasonable, and not only does it appear to offend the constitutional guarantee of equality, such a conclusion seems also to give cause for offence to fathers like Mr Babatunde who, with his partner, appears, from the evidence, to have been involved actively in the raising of the third and fourth applicants since they were each born (a point accepted in the Examination of File, p.8). Mr Babatunde gives every appearance of being, like his partner, a primary carer of the third and fourth applicants, a factor that would obviously be of significance in any proportionality assessment that fell to be undertaken."

     URL: http://www.bailii.org/ie/cases/IEHC/2019/2019_IEHC_759.html

     

     

    Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

    Kijk ook eens op dit reisblog: https://www.europevisitandvisa.com/

    Kijk ook eens op dit boekenblog bijvoorbeeld voor: The invasion of the last free kingdom of Sri Lanka - And the love of a girl for an elephant - Review of "The Elephant Keeper's daughter"
    http://www.dutchysbookreviewsandfreebooks.com/2021/02/the-invasion-of-last-free-kingdom-of.html
    StudieboekenStudieboeken

    EJIL:The Podcast! Episode 7: “Walking Back Human Rights in Europe?”

     

     

    An image of...

    EJIL:The Podcast! Episode 7: “Walking Back Human Rights in Europe?” ‬

    In this episode of the podcast, Sarah Nouwen is in conversation with Laurence Helfer (Harry R. Chadwick, Sr. Professor of Law, Duke Law School) and Erik Voeten (Peter F. Krogh Professor of Geopolitics and Justice in World Affairs, Georgetown University) about their article “Walking Back Human Rights in Europe?” which was published in the latest issue of EJIL. In their article, Professors Helfer and Voeten consider whether the European Court of Human Rights is shifting in a regressive direction. They do so by analysing all separate and minority opinions of the Court's Grand Chamber between 1998 and 2018, focussing on opinions asserting that the Grand Chamber has tacitly overturned prior rulings or settled doctrine in a way that favours the respondent state.

    The conversation begins with a discussion of what it mean to “walk back human rights” and how one assesses whether human rights are being walked back? The discussion also extends to the art of co-authoring academic work, particularly one such as this, written by people from different disciplines. How does one keep a single voice in a co-authored text?

    Click here to view media.

     

     https://www.ejiltalk.org/?mailpoet_router&endpoint=view_in_browser&action=view&data=WzQzOSwiZWY3NzFjN2Q5NTI0IiwxMjg3LCJmbDNpZGNqeTE4bzQwZ2M0Z29jbzB3MGdjc2tvdzRvdyIsNDM3LDBd

     


    Het artikel is een aanrader! 

     Van de schrijvers ook:

     


    Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

    Kijk ook eens op dit reisblog: https://www.europevisitandvisa.com/

    Kijk ook eens op dit boekenblog bijvoorbeeld voor: The invasion of the last free kingdom of Sri Lanka - And the love of a girl for an elephant - Review of "The Elephant Keeper's daughter"
    http://www.dutchysbookreviewsandfreebooks.com/2021/02/the-invasion-of-last-free-kingdom-of.html
    StudieboekenStudieboeken

    De belangrijkse Britse uitspraak Patel waar altijd naar verwezen wordt die het gedwongen te vertrekken of de keuze te in het geval van de zorg voor een ouder inzake Zambrano en Chavez belicht

     

     

    IN THE COURT OF APPEAL (CIVIL DIVISION)
    ON APPEAL FROM
    THE UPPER TRIBUNAL (IMMIGRATION AND ASYLUM CHAMBER),
    JUDGE HANSON AND DEPUTY JUDGES DRABU AND HARRIS



    Royal Courts of Justice
    Strand, London, WC2A 2LL


    13/12/2017

    B e f o r e :

    LORD JUSTICE LINDBLOM
    LORD JUSTICE IRWIN
    and
    LADY JUSTICE THIRLWALL

    ____________________

    Between:

    NILAY PATEL

    Appellant


    - and –



    THE SECRETARY OF STATE FOR THE HOME DEPARTMENT



    And Between :



    THE SECRETARY OF STATE FOR THE HOME DEPARTMENT
    Appellant


    - and -



    (1) ADIL SHAH
    (2) NABIL BOUROUISA

    Respondents

    ____________________

    Thomas Roe QC and Rowan Pennington-Benton (instructed by Farani Taylor Solicitors) for the Appellant Nilay Patel
    David Blundell (instructed by The Government Legal Department) for the Respondent to Patel
    Julia Smyth (instructed by The Government Legal Department) for the Appellant in the matters of Adil Shah and Nabil Bourouisa
    Zane Malik (instructed by Lincolns Solicitors) for the Respondent Shah
    Nabil Bourouisa appeared as a Litigant in Person
    Hearing dates: 12 and 13 July 2017

    ____________________

    HTML VERSION OF JUDGMENT APPROVED
    Neutral Citation Number: [2017] EWCA Civ 2028


    Case Nos: C9/2016/1660, C9/2015/3917, C9/2015/3673

     

    1. I turn to the case of Patel. Here, it seems to me that a number of the arguments advanced by the Appellant, with great respect to Mr Roe and Mr Pennington-Benton, were misconceived. I agree that the approach to such a case must be "nuanced", if by that it is meant that there must be a full enquiry into the facts, and full consideration of the detail. But if the implication is that the test for a dependent adult must be weaker than for a dependent child, I reject that. It must be obvious, as Mr Blundell submits, that the combination of the legal enshrinement of the best interests of the child and the legal, as well as moral, obligation of parents to care for their children, mean that such a distinction cannot be right.
    2. I recognise the force of the submission that, if State provision in terms of medical or social services care is both a right of the dependent adult and in fact available, then the class of dependent adults who can demonstrate "compulsion" to follow a non-British carer abroad may be limited. I also recognise that devotion to and care of elderly, frail parents is to be applauded and praised, not condemned. It is clear that Mr Patel is to be praised for his admirable care of his parents. But I do not see any error in the legal approach taken by either the F-tT or the UT in this case. The question remains compulsion.
    3. And it further seems to me that the evidence in this case was too equivocal to amount to compulsion, however one looked at the matter. There was absolutely no doubt as to the parents' devotion to their son, or his to them. Were he to leave to India, there was no doubt that the parents said they would follow, despite the findings below, but that really represented their cultural and individual commitment to each other. That, again, is choice not compulsion.
    4. Objectively, the choice was, and presumably still is, a difficult choice. The evidence was there was no house existing and no extended family in India. Therefore that would mean, presumably, selling up in Britain and a transfer of resources to India. Part of the Appellant's case was that medical facilities would be more limited in India, as I have indicated above. However, if remaining in England, the parents will be faced with medical and social care support that is likely to be lesser in quality (and certainly more impersonal) than the care currently provided by their son. UTJ Hanson considered, on the evidence he heard, it was inevitable the parents would in fact remain. But even if that were wrong, this situation can in no way be regarded as one of compulsion to leave.
    5. During the hearing, we asked the Secretary of State to consider in what circumstances compulsion might arise in respect of adult dependents of those without residence: if there were none, might the regulation so interpreted be a dead letter, forcing a different interpretation to preclude redundancy? Mr Blundell's response accepts that this category of cases might be very narrow. However, he did proffer examples. Where the family share a rare blood group, and blood transfusion or bone marrow transplants might be required, it might be arguable that the carer should remain. He also instanced a British adult citizen with severe autism, dependent for all his care on a third country national relative, where it would be intolerable for the identity of the carer to change. It is clear Mr Blundell was intending to give examples rather than an exhaustive survey. For myself, I would instance significant psychological dependence derived from any well-documented and recognised psychological condition, as a possible example. There may be more. The point is that the category exists, and there can be no argument that the regulation must have an expanded reading in order to avoid redundancy.
    6. For those reasons, I would reject Ground 1 in the case of Patel.
    7. As to Ground 2, it seems to me that the conclusion of UTJ Hanson that the Appellant's parents would remain may have been somewhat over-definite. It may have underestimated their strength of feeling about being cared for by their son, as opposed to being cared for by people who are as yet strangers to them. However, if there was an error, it was not material to his conclusions in the case. At the very least, the case represented a very difficult choice for the Appellant's parents. They were not obliged to leave in any sense. Hence, I would dismiss the appeal in Patel.

     https://www.bailii.org/ew/cases/EWCA/Civ/2017/2028.html

    Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

    Kijk ook eens op dit reisblog: https://www.europevisitandvisa.com/

    Kijk ook eens op dit boekenblog bijvoorbeeld voor: The invasion of the last free kingdom of Sri Lanka - And the love of a girl for an elephant - Review of "The Elephant Keeper's daughter"
    http://www.dutchysbookreviewsandfreebooks.com/2021/02/the-invasion-of-last-free-kingdom-of.html
    StudieboekenStudieboeken

    Aanbevolen post

    Wytzia Raspe over vluchtelingen, AZC’s, cruiseschepen en mensensmokkelaars

    Mr. van de week is Wytzia Raspe. Zij is 25 jaar jurist vreemdelingenrecht in allerlei verschillende rollen. Sinds 2005 schrijft en blogt z...