De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

02 mei 2016

De nieuwe VreemdelingenVisie staat voor u klaar!


Het nieuwe nummer van VreemdelingenVisie staat online. Met in dit nummer de volgende onderwerpen:
 
‘Weten jullie wanneer de oorlog is afgelopen?’
Op 5 april zetten de eerste Syrische vluchtelingen uit Turkije voet in Nederland. Zij werden door een speciaal team in Turkije voorbereid op hun vertrek naar Nederland. ‘Tulpen, molens en kaas: het is allemaal bekend bij de Syriërs die ik sprak.’
 
‘Geen dag verloopt hetzelfde’
Zo snel mogelijk en veilig terug naar opvanglocaties in Turkije: dat is de praktijk voor asielzoekers die na 20 maart 2016 aankomen op de Griekse eilanden. De Dienst Terugkeer en Vertrek biedt hierbij ondersteuning aan de Griekse autoriteiten.

Hotel de Koepel
In noodopvanglocaties zijn minder voorzieningen dan in reguliere opvanglocaties. Hoe maak je zo’n niet-ideale locatie toch veilig en leefbaar? ‘Met hulp van inwoners van de stad’, vertelt Menno Schot. Hij is locatiemanager van de Koepel, een voormalige gevangenis in Haarlem.

Ook de gewone moslim zegt ‘Allahu akbar’
Het grootste deel van de asielzoekers in Nederland is moslim. Maar binnen de islam bestaan veel verschillende stromingen met soms heel verschillende opvattingen. Hoe kun je die verschillen nu het beste duiden? Tijdens de basiscursus ‘Islam’ voor hoor- en beslismedewerkers wordt hierbij stilgestaan.

Mijn werkplek: ‘Alles is erop gericht om formaliteiten weg te nemen’
Charles van Lamoen is gespecialiseerd in het horen van kinderen. ‘Kinderen vinden het vaak moeilijk om te vertellen waarom ze gevlucht zijn. Hun belevingswereld is heel klein, waardoor ze het grotere geheel niet overzien.’

Hoe is het: ‘Ik wil graag onder de mensen zijn’
De Syrische Faiyz Numaan vluchtte in juli 2015 naar Nederland. Iedere donderdagochtend staat hij achter de bar tijdens de wekelijkse koffieochtend voor asielzoekers en buurtbewoners. ‘De mensen hier zijn aardig voor asielzoekers.’

Leg mij nou eens uit… Wat is het sporenbeleid?
Om de wachttijd voor asielzoekers zo kort mogelijk te houden en het werk voor de asielketen zo efficiënt mogelijk in te richten, is op 1 maart het sporenbeleid ingevoerd. Patrick Croonen, implementatieleider Sporenbeleid voor de IND en Claudia van der Horst, senior regievoerder Dublin bij DT&V, vertellen waarom.

 Hier gevonden: https://ind.nl/organisatie/nieuws/Paginas/De-nieuwe-VreemdelingenVisie-staat-voor-u-klaar!.aspx

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator