De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

10 mei 2016

Vluchtelingenwerk Oost-Nederland zoekt vrijwilligers in de Oude IJselstreek voor statushouders (erkende vluchtelingen)


VluchtelingenWerk zoekt vrijwilligers in Oude IJsselstreek, voor de begeleiding van vluchtelingen die nieuw in de gemeente komen wonen.
Na de zomer zullen meerdere vluchtelingen met een status gehuisvest worden in de gemeente Oude IJsselstreek. Deze mensen, die net gehoord hebben dat ze in Nederland mogen blijven, kunnen beginnen met het opbouwen van een nieuw bestaan. VluchtelingenWerk Oost-Nederland neemt de begeleiding van deze statushouders op zich en helpt hen om wegwijs te worden in de Nederlandse samenleving. We zijn op zoek naar inwoners die hieraan ook een steentje willen bijdragen en als vrijwilliger de nieuwkomers willen ondersteunen en hen coachen naar zelfredzaamheid.

Er worden vrijwilligers gezocht voor diverse werkzaamheden. Er zijn mensen nodig die statushouders kennis laten maken met de buurt, een eerste keer meegaan naar de diverse faciliteiten zoals sportclubs, muziekvereniging en ondersteunen bij het vinden van een huisarts, school. Ook zoeken we vrijwilligers die het leuk vinden om te helpen met papierwerk zoals het regelen van de uitkeringen, verzekeringen, inburgering en het afhandelen van post en administratie. Het huidige vrijwilligersteam heeft experts op de verschillende taakgebieden. Zij zijn hiervoor in te schakelen.

Welkom
Gemeente en VluchtelingenWerk vinden het belangrijk dat statushouders een plek vinden in onze maatschappij en zich welkom voelen als inwoner van Oude IJsselstreek. Vindt u dat ook en heeft u interesse om deze nieuwe medebewoners te helpen om hun nieuwe woonomgeving, waarin u zo goed thuis bent, te leren kennen? Kom dan naar de informatie avond bij Vluchtelingenwerk.

Datum: maandagavond 13 juni
Tijd: 19.30 – 21.00 uur
Locatie: Vluchtelingenwerk, Emailleplein 32, Ulft. (Terrein van de DRU fabriek, in het Beltmancomplex. De ingang bevindt zich in de binnentuin van dit complex, onder de grote toren waarop 1913 staat geschilderd.)

De diverse werkzaamheden worden uitgelegd en u kunt in gesprek met de huidige vrijwilligers en enkele statushouders. Mocht u aan het eind van deze avond nog steeds enthousiast zijn, dan kunt u zich natuurlijk aanmelden als vrijwilliger.

Voor meer informatie: Melanie Jacobs, Telefoonnummer: 06 1390 3559, mjacobs@vwon.nl
 Meer info hier: http://oudeijsselstreekvizier.nl/nieuws/vluchtelingenwerk-zoekt-vrijwilligers-1.6000573Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator