De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

13 mei 2016

Vluchtelingenwerkgroep Utrechtse Heuvelrug zoekt vrijwilligers


Vluchtelingenwerkgroep Utrechtse Heuvelrug biedt maatschappelijke ondersteuning aan mensen met een verblijfsvergunning (statushouders) die in onze gemeente komen wonen.
Het is onze taak om mensen wegwijs te maken in onze gecompliceerde Nederlandse samenleving. Mensen hebben enige tijd in een asielzoekers centrum “gezeten” en hebben heel verschillende achtergronden.

Op dit moment zijn er dertien vrijwillige medewerkers actief met deze begeleiding. Zij beantwoorden tal van vragen tijdens de vier spreekuren die we houden op maandag- en woensdagmiddag en dinsdag- en donderdagochtend.
Mensen komen o.a. met vragen rondom hun inburgering, inkomen, gezondheidszorg, scholen voor de kinderen.
Tijdens de eerste drie maanden zijn er naast deze spreekuur-begeleiders ook een aantal praktische-begeleiders aan het werk. “Hoe kom ik van huis naar mijn lessen inburgering?” is bijvoorbeeld een vraag die een begeleider beantwoordt. Er wordt uitleg gegeven over openbaar vervoer en ov-chipkaart, meegegaan naar bijvoorbeeld een huisarts of samen met iemand op pad gegaan om inboedel aan te schaffen of mee te gaan naar een consultatiebureau.
Om de huidige medewerkers niet over te belasten, zijn we opzoek naar mensen uit alle dorpen van deze gemeente, die ons team willen versterken. Vanwege de samenstelling van het team gaat onze voorkeur uit naar mensen tussen 30 en 65 jaar die gemiddeld twee dagdelen per week beschikbaar kunnen zijn.

Als nieuwe medewerker word je door iemand met ervaring ingewerkt. Ons werk kun je niet uit de boeken leren, je moet weten hoe de samenleving in elkaar zit en je moet om kunnen gaan met mensen. Je moet stevig in je schoenen staan en - heel belangrijk - bij het naar huis gaan alles los kunnen laten.

Voor meer informatie en aanmelding, kan er contact opgenomen worden met onze coördinator Bep van Delden via info@vwuh.nl of 0343-413004.
Onze website: www.vluchtelingenwerkgroeputrheuvelrug.nl

Bron: http://nieuwsbode-heuvelrug.nl/nieuws/vluchtelingenwerkgroep-utr-heuvelrug-zoekt-vrijwilligers-1.6009956Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator