De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

13 mei 2016

Burgemeester van Weert hielp Syrisch gezin met onderduiken

 Geplaats op Nu.nl


Burgemeester Jos Heijmans van Weert heeft een Syrische gezin geholpen met onderduiken. Heijmans probeerde eerst uitzetting te voorkomen. Toen dat niet lukte, zorgde hij voor onderdak.
De burgemeester legde de situatie uit in een commissievergadering, meldt 1Limburg vrijdag. Heijmans had bij de wooncorporatie Wonen Limburg een woning aangevraagd voor het gezin op naam van de broer die mocht blijven.
De broer mag in Nederland blijven, maar de rest van de familie niet. Volgens Heijmans zou het uit elkaar halen van de familie dramatisch zijn, omdat de broer een vaderrol zou vervullen.
Vóór het 'onderduikplan' heeft Heijmans geprobeerd via de rechter en via een brief aan de staatssecretaris uitzetting te voorkomen. Beide pogingen mislukten.
Herijmans laat weten dat hij hoopt dat het gezin alsnog op een legale manier in Nederland kan blijven. Hij stapt opnieuw naar de rechter om uitzetting te voorkomen.

Lees hier het originele bericht op Nu.nl: http://www.nu.nl/politiek/4261316/burgemeester-van-weert-hielp-syrisch-gezin-met-onderduiken.html Ik heb hier een beetje gemengde gevoelens bij. Aan de ene kant heel goed dat de ene mens de ander hulp biedt als die het gevoel heeft dat dat nodig is. Aan de andere kant gebeurt het met gemeenschapsgelden en woningen waar legale mensen voor op de wachtlijst staan. Ik zou persoonlijk in ieder geval aanraden om dit soort dingen als je het doet het zelf te bekostigen bijvoorbeeld door mensen in iemand's zomerhuisje te laten wonen en met een groep boodschappen en zo te bekostigen.Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator