De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

24 mei 2016

Vrees voor gedwongen terugkeer naar land van herkomst als relatie binnen 5 jaar stuk loopt

Op Linkedin plaatste advocaat Julien Luscuere deze opmerking naar aanleiding van de zelfmoord van een Iraansse moeder in Hoorn

"Dit zet wel te denken. Los van de feiten van dit drama, waarvan ik de achtergronden niet ken, zie ik in de praktijk veel angst en misverstanden bij vreemdelingen die zich in een relatiecrisis bevinden en nog niet de "veilige vijf jaar" hebben bereikt. Vaak helaas gevoed door de referent die in de teleurstelling en verbittering de partner het liefst rechtsomkeert ziet maken. Machtsmisbruik ligt op de loer. De IND lijkt dit ook wel eens uit het oog te verliezen in zijn informatieverstrekking. Zeker bij kinderen kan via 8 EVRM veel meer dan bekend."


Wanhoopsdaad door uitzetting?

Hoorn - Hoe kun je als moeder zó ver gaan dat je je eigen kind vermoordt en daarna de hand aan jezelf slaat? Dat is de vraag die Hoorn bezighoudt na het dramatische overlijden van Roshanak Tajahmadi en haar dochtertje Isabelle (2). Hun ontzielde lichamen werden zaterdagmiddag ontdekt in het Markermeer, nabij De Hulk.
(...)
 Een buurman verderop in de straat stelt dat een mogelijke terugkeer naar haar thuisland boven het hoofd hing. „Er waren al een tijdje relatieproblemen. Bij het uitgaan van hun relatie was ze bang terug te moeten keren naar Iran, vanwege het intrekken van het visum.”Overigens niet ieder geval van zelfmoord heeft een reden. Soms is iemand gewoon zo ziek in het hoofd dat die de stap zet zonder dat er een reden voor is. De omgeving denkt altijd dat diegene het toch niet zomaar heeft gedaan. Dat kan tot veel leed bij mensen leiden die een vinger naar hen zien wijzen.


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator