De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

24 mei 2016

Ophef over verplichte vergunning predikers (artikel in de krant en twee reacties)

 
© anp. Vice-premier en minister van sociale zaken Lodewijk Asscher.
Buitenlandse imams, dominees en priesters hebben de afgelopen jaren in Nederland massaal gepreekt zonder werkvergunning. Strikt genomen waren ze volgens een woordvoerder van het ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid daarmee 'illegaal aan het werk'. Kerken en moskeeën blijken niet op de hoogte en vrezen voor de gevolgen.
Per overtreding riskeerden kerken en moskeeën een boete van 8000 euro, al is er nog nooit iemand beboet, zegt de inspectie van het ministerie. Voor boetes achteraf hoeven ze niet te vrezen: de inspectie moet de predikers op heterdaad betrappen. "Maar als wij uit de media vernemen dat er een misstand is in een sector, dan nemen wij dit serieus", aldus een woordvoerder.

Zowel kerken als moskeeën kenden de regel niet, blijkt uit een rondgang van Trouw. De moskeeën kwamen hier achter toen minister Lodewijk Asscher van sociale zaken enkele weken geleden in een brief lokale overheden en moskee-koepels herinnerde aan de Wet arbeid vreemdelingen (Wav).

Religieuze dienaren
Alleen islamitische organisaties kregen de brief, volgens het ministerie nadat het merkte dat de wet bij hen onbekendheid was. Nu blijkt dat ook kerken niet van de regeling weten, worden die alsnog geïnformeerd.

'Religieuze dienaren' uit het buitenland moeten sinds 2009 volgens de Wav een werkvergunning krijgen van het UWV om in Nederland te kunnen preken. Ook als het maar voor één preek is, of als er geen vergoeding tegenover staat. Elke voorganger van buiten de Europese Economische Ruimte (EER) moet daarom langs het UWV.

Dat gaat onder meer na of de persoon over relevante werkervaring en een diploma beschikt. In 2014 werden 147 vergunningen afgegeven, in 2015 182. Dat betekent dat honderden, zoniet duizenden predikers illegaal aan het werk waren. Alleen al de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) ontvangt per jaar honderden voorgangers voor bijeenkomsten.

Lees hier verder in Trouw:  http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/4304871/2016/05/21/Ophef-over-verplichte-vergunning-predikers.dhtml

Bart Maes reageert hierop op Twitter:

 Bart Maes
En hoezo hoeven ze niet te vrezen voor boetes achteraf? Tot vijf jaar na een overtreding kan gewoon nog beboet worden hoor. Zekers bij predikers en voorgangers zijn er per definitie tientallen, zo niet honderden getuigen. En dan is er vaak ook nog wel een administratief / financieel spoor te vinden. Dus dat bewijs is zo geleverd door de Inspectie SZW. Bovendien doet de Raad van State als hoogste rechter niet zo moeilijk over bewijs in zaken van illegale tewerkstelling. Complete flauwekul dus dat er sprake moet zijn van betrappen op heterdaad!

Zelf moest ik hier nog aan denken:
En hij stelt ze gelijk met aardbeienplukkers en de regelgeving daaromheen terwijl toch theologen die een lezing (preek) komen geven meer richting wetenschappers gaan en de regelgeving daaromheen. Of je nu gelooft of niet.


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator