De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

15 april 2016

NJCM-Paneldiscussie over diversiteit in de rechtspraak

 Gisteren (donderdag 14 april 2016) een volle zaal bij de NJCM-paneldiscussie: ‘Wie is de rechter? Over diversiteit in de rechtspraak’.

Wat willekeurige opmerkingen, vragen en overpeinzingen die tijdens de paneldiscussie zijn geponeerd:

Centrale vraag: Is het gebrek aan etnische diversiteit in de rechtspraak een probleem?

"Men is al van ver gekomen. Ooit een bolwerk van blanke adelijke mannen. Nu zijn er zelfs meer vrouwen dan mannen."

"Ook de rechterlijke macht feminiseert."

"Is er ook onderzoek gedaan naar de etnische diversiteit binnen de rechterlijke macht?"

"Hoe wordt het personeelsbestand Rechtspraak meer een afspiegeling van de maatschappij?"

Princess Attia van New Urban Collective: "Rechters zeggen objectief en neutraal te zijn maar zijn onbewust bevooroordeeld"

"Wilt de Rechtspraak een culturele kloon of staan ze echt open voor diversiteit?"

"Is een quotum voor diversiteit een oplossing voor het personeelsbestand Rechtspraak?"

Prof. dr. Frank Bovenkerk: "11% van 2500+ rechters zijn bicultureel, er moet een quotum komen"

"We zijn al sinds 1984 met deze discussies bezig, de vooroordelen in NLse bedrijfscultuur zijn hardnekkig."

Een hoogleraar mensenrechten in de zaal wijst op het volgende: "Er is een juridische verplichting om stereotype beelden te bestrijden obv jurisprudentie uit Straatsburg."

"Als je recht spreekt moet het gezagsdragend zijn, de rechtspraak is nu totaal geen reflectie van de samenleving."

"We zeggen wel dat we divers willen zijn maar diep van binnen willen we het misschien niet echt" zegt medewerker Rechtbank Amsterdam.

"Plaatsvervangend officier van justitie zegt dat ze strijdmoe is om zich constant te moeten bewijzen, bedrijfscultuur moet veranderen."

"Bescheiden wordt vaak gezien als dat je iets niet echt wilt terwijl dat met cultuur te maken heeft."

"Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik dubbel zo hard moest lopen" - zwarte vrouwelijke plaatsvervangend officier van Justitie

"Het is niet alleen een kwestie van mensen binnenhalen maar ook binnenhouden, je moet de cultuur veranderen."

"De politie had een quotum maar dat heeft niet gewerkt, ze verwachtten dat meneen tegen flauwe grappen moeten kunnen."

"Gisteren is een rapport uitgekomen waarin werd aangetoond dat kids met laag opgeleide ouders laag advies krijgen, instroom wordt lager."

De opmerkingen en overdenkingen zijn grotendeels (bijna allemaal) opgetekend door leden van New Urban Collective (op Twitter). Veel dank is verschuldigd aan Mitchell Esajas voor de tweets en zijn bijdragen aan dit debat en verslag.


 Hier gevonden: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1130046847027260.1073741838.428868083811810&type=3

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator